«Λουκέτο» σε όσες παιδικές χαρές δεν έχουν πιστοποίηση

0

1234Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα, που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) για τις Δημοτικές παιδικές χαρές, εμφανίστηκε απόλυτος: «Οι Δήμοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου για να λάβουν πιστοποίηση».

Όπως διευκρίνισε ο Υπουργός, δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για την πιστοποίηση και ζήτησε από τους Δήμους, να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκτήσουν πιστοποίηση «αυτές που χρειάζονται τις λιγότερες παρεμβάσεις» και «άμεσα και σταδιακά θα προχωρήσουμε στις υπόλοιπες».

Σημειώνεται, ότι η εγκύκλιος που είχε εκδοθεί 1η Μαΐου από τον πρώην Υπουργό, Γιάννη Μιχελάκη, μετά το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού, είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις της Κ.Ε.Δ.Ε., που υποστήριξε ότι είναι αδύνατο να γίνει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Γι’ αυτό και ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Κ. Ασκούνης, επανέλαβε κατά τη διάρκεια της ημερίδας στον Υπουργό, ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα έως τις 30 Ιουνίου να υλοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα» επισημαίνοντας πως «το είχαμε κοινοποιήσει στον κ. Μιχελάκη μετά την εγκύκλιο».

Αντίθετα, ο Υπουργός Εσωτερικών επέμενε, «ζούμε μέσα στην πραγματικότητα. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε για να έχουμε ασφαλείς παιδικές χαρές. Για να ξεκινήσουμε επιτέλους την πιστοποίηση».

Αποκαρδιωτική για τους εκπροσώπους των Ο.Τ.Α. ήταν και η τοποθέτηση της Γενικής Διευθύντριας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου, Βίκυς Γιαβή, η οποία προειδοποίησε ότι «εάν υπάρχουν επικίνδυνες παιδικές χαρές, να κλείσουν» προσθέτοντας, πως χωρίς πιστοποίηση όλες σχεδόν οι παιδικές χαρές της χώρας είναι εν δυνάμει επικίνδυνες.

Όπως σημείωσε η κα. Β. Γιαβή η Υπουργική Απόφαση για τις παιδικές χαρές εκδόθηκε το 2009, αλλά οι Δήμοι ουδέποτε την υλοποίησαν, ζητώντας συνεχείς παρατάσεις για την εφαρμογή της, με τελευταία την παράταση του 2014.

Προηγούμενο άρθρο«Θυσίασα την άστεγη στο Σατανά, για να γίνω ο εκλεκτός του Baphomet»
Επόμενο άρθροΗ ΤΕΛΙΚΗ σταυροδοσία της παράταξης «ZOYME MAZI»
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.