“Δύναμη Πολιτών”: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας (Άλσος – Γήπεδο ΑΕΚ)

0

page5Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω ψήφισμα:

“Συνδημότες και συνδημότισσες,

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ήταν και παραμένει ξεκάθαρη στις θέσεις τις αναφορικά με το ζήτημα του Άλσους.

Απόλυτη προστασία του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, του δασικού και αναδασωτέου χαρακτήρα του, αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο.

Η επιμονή της κυβέρνησης να εντάξει το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ ως άρθρο στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας είναι ενδεικτική των προθέσεων της.

Ο στόχος της δεν είναι κυρίως η ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά να καταστήσει το Άλσος βορά σε μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα στα πλαίσια του γενικότερου ξεπουλήματος δασών και παραθαλάσσιων εκτάσεων της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο:

Αίρει τον δασικό και αναδασωτέο χαρακτήρα του Άλσους
Παραδίδει το Άλσος σε ένα νέο φορέα αφαιρώντας το από τον Δήμο Φ-Χ και τον λαό της Πόλης μας.
Ανοίγει το δρόμο για την τσιμεντοποίηση του 5% (23,5 στρέμματα) του Άλσους.

Το απώτερο μέλλον του Άλσους με το νέο ρυθμιστικό, όπως άλλωστε φωτογραφίζεται εντός του, ακούει σε ένα όνομα, ΤΑΙΠΕΔ.

Η Δύναμη Πολιτών δηλώνει ξεκάθαρα ότι από 1/9/2014 που θα αναλάβει καθήκοντα ως νέα Δημοτική Αρχή της Πόλης και με την συγκρότηση του νέου δημοτικού συμβουλίου έχει όλη την καλή διάθεση να συνεργαστεί με την ΑΕΚ και να βρεθούν λύσεις ώστε πολύ σύντομα να εκπληρωθεί το όνειρο των φιλάθλων της ΑΕΚ, κάτι που αποτελεί και δικό μας στόχο.

Καλούμε την Κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να σταματήσει τον εμπαιγμό και τα παιχνίδια στις πλάτες των φιλάθλων της ΑΕΚ.

Το Άλσος είναι υπόθεση όλων μας. Παίρνουμε την πρωτοβουλία κοινής σύσκεψης και κάνουμε όλες τις ενέργειες για να προκαλέσουμε όλες τις Παρατάξεις και τους νέους συνδυασμούς να πάρουν επίσημα ξεκάθαρη θέση για τις προβλέψεις του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου ώστε να ενημερωθεί συνολικά ο λαός της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Στον αγώνα της προστασίας του Άλσους αλλά και της ανέγερσης του νέου αθλητικού σταδίου ο λαός της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και η ΑΕΚ θα πρέπει να πορευτούν ως σύμμαχοι.

Η τεχνική του διαίρει και βασίλευε είναι γνωστή και δεν θα την ανεχτούμε. Απέναντι σε όσους επιβουλεύονται το Άλσος και προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνητή πόλωση και να δηλητηριάσουν τις ψυχές μας, εμείς τους απαντάμε καθαρά: Λαός ενωμένος. Ποτέ νικημένος.

To Γραφείο Τύπου

3/6/2014″

Προηγούμενο άρθροΟ τελευταίος άνθρωπος που είδε το Boeing
Επόμενο άρθροΜικρασιάτες Φ.Χ.: Οι Προσεχείς εκδηλώσεις του Συνδέσμου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.