Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές

0

alco-mprosta-i-n-d-stis-ethnikes-probadisma-suriza-stis-euroekloges

Τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή των Δημοτικών & Περιφερειακών Εκλογών, της Κυριακής 18 Μαΐου 2014 και το epoli.gr σας παρουσιάζει γενικές πληροφορίες και οδηγίες, σχετικές με αυτές.

Ειδικότερα,

Την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, από τις 07.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα, ψηφίζουμε για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές.

Ψηφίζουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες που είμαστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου και δεν έχουμε στερηθεί το δικαίωμα του “εκλέγειν”.

Ψηφίζουμε όσοι έχουμε γεννηθεί το 1996 ακόμα κι αν δεν έχουμε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας μας.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

Δεν ισχύει στις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές, ο θεσμός του Ετεροδημότη Εκλογέα και συνεπώς όλοι οι Εκλογείς μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στο Δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.

Για να ψηφίσουμε, χρειαζόμαστε είτε την αστυνομική μας ταυτότητα, είτε το διαβατήριο, είτε την άδεια οδήγησης, είτε το βιβλιάριο υγείας.

Όσοι, εκ παραδρομής, δε συμπεριλαμβανόμαστε στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούμε να ψηφίσουμε σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου, στον οποίο είμαστε εγγεγραμμένοι, αρκεί να πάρουμε την ημέρα των Εκλογών από το Δήμο που είμαστε εγγεγραμμένοι, πιστοποιητικό εγγραφής στα Δημοτολόγια ή τα Μητρώα Αρρένων με την ένδειξη «ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ης Μαΐου 2014 και 25ης Μαΐου 2014».

Για τις Δημοτικές Εκλογές, ο αριθμός των σταυρών που μπορούμε να βάλουμε αναγράφεται πάνω στο ψηφοδέλτιο που θα μας δοθεί.

Για τις Περιφερειακές Εκλογές, ψηφίζουμε μόνο για τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητάς μας. Οι σταυροί που δικαιούμαστε κυμαίνονται από 1 έως 4 ανάλογα με το πόσοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι εκλέγονται στην περιοχή μας.

Προηγούμενο άρθρο«Δύναμη Πολιτών»: BINTEO από την κεντρική ομιλία του Άρη Βασιλόπουλου
Επόμενο άρθροΤον έβγαλαν απο το χειρουργείο επειδή ήταν άνεργος
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.