Τον έβγαλαν απο το χειρουργείο επειδή ήταν άνεργος

0

32-33-2-thumb-large

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΜΚΙΕ, δέχθηκαν επώνυμη καταγγελία, η οποία επιβεβαιώθηκε από κοινωνική λειτουργό, 54χρονου άνεργου και ανασφάλιστου πολίτη, με βαριάς μορφής καρδιοπάθεια, που απαιτούσε άμεση τοποθέτηση απιδινωτή, γιατί κινδύνευε ανά πάσα στιγμή η ζωή του. Ο άνθρωπος αυτός εισήχθη μετά από μεγάλη προσπάθεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός».

Το περιστατικό: “Το νοσοκομείο αρχικά αρνούνταν να δεχτεί υπεύθυνη δήλωση ότι θα τους προσκομίσει ο ασθενής βιβλιάριο της πρόνοιας, όταν αυτό εκδοθεί, προκειμένου να προχωρήσουν στην επέμβαση τοποθέτησης. Στην συνέχεια μετά την επιμονή των θεράποντων γιατρών του ασθενή, το νοσοκομείο δέχτηκε να προχωρήσουν στην επέμβαση διότι κινδύνευε η ζωή του. Ενώ ο ασθενής έχει εισαχθεί στο χειρουργείο μπαίνει μέσα ο υπεύθυνος λογιστηρίου του νοσοκομείου και υποχρεώνει τους γιατρούς να διακόψουν την διαδικασία, που δεν είχε ξεκινήσει ακόμα, γιατί έπρεπε ο ασθενής να προσκομίσει πρώτα βιβλιάριο της πρόνοιας. Ο ασθενής ήταν ήδη με τον ορό στο χέρι και τον είχα ξυρίσει”.

Τα ερωτήματα που τίθενται, σύμφωνα με την ανακοίνωση: “Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου που έχει απευθυνθεί ο συγκεκριμένος ασθενής έχει κάνει ότι είναι δυνατόν για να μπορέσει να βγάλει άμεσα ο ασθενής βιβλιάριο της πρόνοιας, μέχρι τότε όμως ο ασθενής τι θα κάνει; Θα περιμένει με κίνδυνο της ζωής του να κινηθούν οι βραδυκίνητες υπηρεσίες του δημοσίου; Πως είναι δυνατόν ο υπεύθυνος λογιστηρίου να εισβάλει σε χειρουργείο και να ματαιώνει επέμβαση που είχαν κρίνει οι γιατροί ότι έπρεπε να γίνει ΑΜΕΣΑ διότι κινδύνευε η ζωή του αρρώστου;”

Το ΜΚΙΕ, καταλήγει ζητώντας απαντήσεις από το υπουργείο Υγείας για το “απαράδεκτο περιστατικό”, και την “άμεση εισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο για να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές πράξεις για το σοβαρό καρδιολογικό του πρόβλημα”.

ΠΗΓΗenet.gr
Προηγούμενο άρθροΧρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές
Επόμενο άρθροΕκλογές: Πως θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.