Παρκάρουν χωρίς κάρτες και ο δήμος σβήνει τις κλήσεις

0

stath660

«Μπάτε σκύλοι» έχει γίνει το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα, όπου ελλείψει καρτών, πολλοί παρκάρουν χωρίς να πληρώσουν και χωρίς ο δήμος να τους επιβάλλει πρόστιμο.

Το φαινόμενο είναι πολύ έντονο στην πολυσύχναστη οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, αλλά και σε άλλες περιοχές και η διεύθυνση της δημοτικής αστυνομίας αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, δέχεται να σβήνει τις κλήσεις που της στέλνουν οι οδηγοί μέσω του φαξ 210-5210676. Αρκεί να μπορούν να αποδείξουν ότι στο σημείο που στάθμευσαν παράνομα, δεν υπήρχε περίπτερο για να προμηθευτούν το μαγικό χαρτάκι.

Οι περιπτερούχοι δεν πουλάνε

Το πρόβλημα ξεκίνησε από την άρνηση περιπτερούχων να δεχθούν μείωση του ποσοστού των κερδών τους από 4% σε 3%, αλλά και την απαίτηση των προμηθευτών να τους προπληρώνουν τις κάρτες που διακινούν.

Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της αναπτυξιακής εταιρίας του δήμου ΔΑΕΜ Α.Ε. κ. Ράμφο, το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αλλά περιορισμένο, καθώς 133 περίπτερα συνεχίζουν να πουλάνε κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης.

Αναγνωρίζει, ωστόσο τη μείωση των εσόδων κατά 20-30% σε σχέση με πέρυσι. Γεγονός που αποδίδει και στη χαμηλή αστυνόμευση του μέτρου, καθώς ο αριθμός των ελεγκτών της δημοτικής αστυνομίας έχει μειωθεί από 100 σε 50.

Η μείωση αυτή έχει αποθρασύνει ορισμένους καταστηματάρχες, που δεσμεύουν με το «έτσι θέλω» θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης μπροστά στα μαγαζιά τους, ενώ άλλοι πουλάνε στη μαύρη αγορά κάρτες σε περιοχές μεγάλης ζήτησης, όπως το Πρώτο Νεκροταφείο.

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΟι Η.Π.Α βοηθούν για την εύρεση των 200 μαθητριών
Επόμενο άρθροΤο «θαύμα» του 1ου «Άστεγου»Δημοτικού σχολείου «Σπαθάρης» της Νέας Φιλαδέλφειας…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.