ΟΑΕΔ: Μικρή μείωση των ανέργων

0

OAED-580x398-8_0

Μικρή μείωση κατά 0,43% εμφανίζει τον Μάρτιο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας ανήλθε σε 853.751 άτομα και ήταν μειωμένος κατά 3.607 άτομα από τον Φεβρουάριο, όπου είχαν καταγραφεί 857.448.

Σχεδόν οι μισοί από τους εγγεγραμμένους ανέργους, είναι άνεργοι για περισσότερο από ένα έτος, ενώ μικρή μείωση κατά 2,14% εμφανίζει ο αριθμός των ατόμων που δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία. Παράλληλα, έχει μειωθεί κατά 33,07%, ο αριθμός των, επιδοτουμένων ανέργων.

Σε ότι αφορά το προφίλ των εγγεγραμμένων ανέργων, η πλειοψηφία είναι από 30 έως 54 ετών, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ προηγούνται σταθερά οι γυναίκες και οι Έλληνες υπήκοοι.

ΠΗΓΗamna.gr
Προηγούμενο άρθροΑύξηση μεταναστευτικού κύματος την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΗ εκδήλωση του “νεο” στην Αγία Μαρίνα (photos)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.