Νέες αλλαγές στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης

0

grafeio-ergazomenoi-660

Με στόχο να μπει ένα τέλος στις πρόωρες συντάξεις, αφού τα έως τώρα μέτρα δεν κατάφεραν να περιορίσουν τις συνταξιοδοτήσεις, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει στο σχέδιο Β, βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα και αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές των ορίων ηλικίας. Το αποτέλεσμα θα είναι οι εργαζόμενοι να παραμείνουν για επιπλέον δύο χρόνια στη δουλειά.

Οι αλλαγές, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, αναμένεται να γίνουν από τον Ιούνιο και θα είναι τμηματικές, καθώς θα συνυπολογιστούν και τα οφέλη από τις ενοποιήσεις των Ταμείων. Το νέο μέτρο πάντως θα ισχύσει και για μητέρες με ανήλικα τέκνα, αλλά και για όσους κατοχύρωσαν δικαίωμα τα περασμένα έτη, δηλαδή το 2011 και το 2012.

Τα νέα όρια με βάση το νέο σενάριο είναι:

  • Στα 59 έτη για μητέρες με ανήλικο και 5.500 ημέρες εργασίας για όσες κατοχύρωσαν δικαίωμα το 2011-Πλήρης σύνταξη
  • Στα 62 για μητέρες με ανήλικο και 5.500 ημέρες για όσες κατοχύρωσαν δικαίωμα το 2012 – Πλήρης σύνταξη
  • Για μειωμένη σύνταξη τα όρια πάνε στα 54 και τα 56 αντίστοιχα για τις παραπάνω κατηγορίες.
  • Σκέψεις και για κατάργηση της 25ετίας στο Δημόσιο
  • Οι αλλαγές όχι μόνο θα επηρεάσουν και τους εργαζόμενους στο δημόσιο, αλλά υπάρχουν ακόμη και σκέψεις για κατάργηση της 25ετίας για την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

 

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΛούνα πάρκ: Πειθαρχικές ευθύνες βαραίνουν το δήμαρχο Ελληνικού
Επόμενο άρθρο«ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ»: Ανακοίνωση προγράμματος – Μέρος Δ’
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.