Λούνα πάρκ: Πειθαρχικές ευθύνες βαραίνουν το δήμαρχο Ελληνικού

0

kortzidis-660_0

Βαρύτατες είναι οι πειθαρχικές ευθύνες που βαραίνουν το δήμαρχο Αργυρούπολης – Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη, για την παράνομη λειτουργία του λούνα παρκ, όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος 13χρονος, σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Οπως γράφει το ΕΘΝΟΣ, επικαλούμενο πληροφορίες, στο πόρισμα που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, διαπιστώνεται παράβαση του νόμου-πλαισίου που αφορά στην ενοικίαση δημοτικού χώρου σε ιδιώτη, καθώς επισημαίνει ότι από την εισήγηση του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη προς το δημοτικό συμβούλιο, για την ενοικίαση του οικοπέδου στο λούνα παρκ, απουσίαζε η μελέτη που θα πιστοποιούσε ότι ο χώρος ήταν κατάλληλος για την ασφαλή τοποθέτηση των μηχανημάτων της επιχείρησης.

Επιπλέον, διαπιστώνεται ότι δεν συστάθηκε από τον δήμο η αρμόδια επιτροπή προκειμένου να ελέγξει τα μηχανήματα, μετά την εγκατάσταση του λούνα παρκ και να παραχωρήσει την άδεια λειτουργίας.

Τα βασικά ερωτήματα που άφησε αναπάντητα ο δήμαρχος Ελληνικού

Ο κ. Κορτζίδης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δίνοντας μόνο ασαφείς απαντήσεις και αφήνοντας ουσιαστικά αναπάντητα βασικά ερωτήματα όπως:

  1. Γιατί άφησε να λειτουργεί επιχείριση στην έκταση του δήμου, ενώ από τις 15 Φεβρουαρίου είχε λήξει η άδεια.
  2. Με ποιο σκεπτικό έδωσε παράταση στο λούνα παρκ, ενώ ανακάλυψε στις 15 Απριλίου -έναν μήνα αφότου έληξε η άδεια- ότι εξακολουθεί να λειτουργεί παράνομα (κατά τους ισχυρισμούς του δημάρχου το δυστύχημα έγινε την τελευταία ημέρα που έληγε η παράταση).
  3. Ενα λούνα παρκ που ζητεί προσωρινή λειτουργία, και όχι μόνιμη, δεν υπόκειται σε έλεγχο των παιχνιδιών και των οργάνων που παίζουν μικρά παιδιά;
  4. Πώς εκμισθώνει δημοτικό χώρο σε ιδιώτη, χωρίς να γνωρίζει ποια είναι ακριβώς η χρήση της έκτασης που παραχωρεί.
  5. Πώς επέτρεπε ο δήμος, σε έναν ιδιώτη, να παίρνει ρεύμα από τη δημοτική παροχή, αν και ο δήμαρχος επικαλέστηκε ότι ο δήμος έδινε ρεύμα για λόγους ασφαλείας και ότι η επιχείρηση είχε δικές της γεννήτριες.

 

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθρο“ΜΠΡΟΣΤΑ”: Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου και παρουσίαση Δημοτικού Προγράμματος
Επόμενο άρθροΝέες αλλαγές στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.