Ιδιωτική εταιρεία ισχυρίζεται ότι εντόπισε τμήματα από το Boeing

0

hacking-boeing-777-showcase_image-8-p-1638

Στην Αυστραλία οι εκπρόσωποι των Αρχών εμμένουν στην άποψή τους ότι το αεροπλάνο έπεσε στην περιοχή που εξετάζεται και διέψευσαν τους ισχυρισμούς της εταιρείας

Μια ιδιωτική εταιρεία ερευνών ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε συντρίμμια που μοιάζουν με αυτά ενός Boeing 777 σε περιοχή που δεν έχει καμία σχέση με το σημείο των ερευνών για το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία GeoResonance, η οποία έχει την έδρα της στην Αυστραλία, δήλωσε ότι εντόπισε τμήματα που μπορεί να προέρχονται από αεροπλάνο τύπου Boeing 777 στον Κόλπο της Βεγγάλης, νοτίως του Μπανγκλαντές. Η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει καμίαν απολύτως σχέση με το σημείο που εκτιμάται ότι έπεσε το Boeing, δυτικά των ακτών της Αυστραλίας.

Η εταιρεία ανέφερε ότι χρησιμοποίησε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να εξετάσει τον πυθμένα στο συγκεκριμένο σημείο. Εκεί ανακάλυψε στοιχεία που έχουν άμεση σχέση με τα υλικά ενός Boeing 777: τιτάνιο, χαλκό, αλλά και καύσιμο. «Η εταιρεία δεν ισχυρίζεται ότι αυτά προέρχονται από το αεροπλάνο της πτήσης ΜΗ370, ωστόσο, καλό είναι να εξεταστούν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Εξετάζονται οι ισχυρισμοί
Στην Αυστραλία οι εκπρόσωποι των Αρχών εμμένουν στην άποψή τους ότι το αεροπλάνο έπεσε στην περιοχή που εξετάζεται. Στην Κουάλα Λουμπούρ, ο Υπουργός Μεταφορών Χισαμουντίν Χουσεΐν τόνισε ότι «εξετάζονται οι ισχυρισμοί αυτοί για την ακρίβειά τους». Εν τω μεταξύ, οι έρευνες στο σημείο δυτικώς του Περθ συνεχίζονται αποκλειστικά και μόνο με τη βοήθεια του ειδικού ρομποτικού σκάφους Bluefin-21, το οποίο αναζητά στον βυθό τα μαύρα κουτιά.

Ανακλήθηκαν πλοία και αεροπλάνα
Οι έρευνες για την ανεύρεση της πτήσης MH370 της εταιρείας Malaysia Airlines μπήκαν χθες σε μια νέα φάση στον Ινδικό Ωκεανό, με την ανάκληση των αεροπλάνων και των περισσοτέρων από τα πλοία που έχουν κινητοποιηθεί από τις 8 Μαρτίου, καθώς η προτεραιότητα δίνεται τώρα στην υποβρύχια εξερεύνηση. Οι αυστραλιανές Αρχές που συντονίζουν τις επιχειρήσεις ανακοίνωσαν πως η προσπάθεια θα επικεντρωθεί «μέσα στις προσεχείς εβδομάδες» στην εξερεύνηση των θαλάσσιων βυθών, όπου πιστεύεται πως βρίσκεται το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας, αφού εξαφανίσθηκε εν πτήσει με 239 επιβαίνοντες.

Περιορισμός έρευνας
Οκτώ χώρες συμμετείχαν στις έρευνες που έγιναν στη νότια περιοχή του Ινδικού Ωκεανού –η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Μαλαισία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Κίνα- ενώ πραγματοποιήθηκαν πάνω από 300 αεροπορικές πτήσεις για να εντοπισθούν τα συντρίμμια του αεροπλάνου. Οι έρευνες αυτές, οι οποίες άρχισαν στις 18 Μαρτίου και κάλυψαν περισσότερα από 4,5 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, απέβησαν μάταιες. «Τα περισσότερα αεροπλάνα θα αποχωρήσουν (από το Περθ, στη δυτική Αυστραλία) στο τέλος της σημερινής ημέρας», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου συντονισμού των επιχειρήσεων. Μόνο ένα αυστραλιανό P-3 Orion θα παραμείνει σε κατάσταση ετοιμότητας στο Περθ.

Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία και η Μαλαισία επιβεβαίωσαν πως τα αεροπλάνα τους επιστρέφουν στις βάσεις τους. Μέχρι 14 αυστραλιανά, κινεζικά και βρετανικά πλοία συμμετείχαν επίσης στις έρευνες. Τα περισσότερα ανακαλούνται άμεσα. «Ορισμένα πρόκειται να επιστρέψουν στο λιμάνι για να ανεφοδιασθούν και να ξεκουραστεί το πλήρωμα. Άλλα θα επιστρέψουν για να κάνουν αυτό που έκαναν πριν συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις έρευνας», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. «Εν ολίγοις, η επιφανειακή έρευνα περιορίζεται (…) και οι μεγάλης κλίμακας αεροπορικές και ναυτικές επιχειρήσεις τελείωσαν», πρόσθεσε.

Συνέχεια υποβρύχιων ερευνών
Ήδη από τη Δευτέρα, ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ είχε δηλώσει πως οι υποβρύχιες έρευνες θα είναι εντατικές και εκτεταμένες, «αν καταστεί απαραίτητο στο σύνολο της ζώνης όπου εκτιμάται πως έγινε η πρόσκρουση, δηλαδή σε μια έκταση περίπου 700 χιλιομέτρων επί 80», σχεδόν 60.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ένα ρομπότ σε σχήμα τορπίλης, εξοπλισμένο με σόναρ, το Bluefin-21, εξερεύνησε περιοχή 400 τ.χλμ. γύρω από εκπομπές που εντοπίσθηκαν από ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο και θεωρήθηκε ότι προέρχονταν από τα μαύρα κουτιά της πτήσης MH370. Όμως οι έρευνες δεν επέτρεψαν να βρεθούν τα συντρίμμια. Το ρομπότ θα συνεχίσει τις έρευνές του, αλλά μέσα στις επόμενες εβδομάδες μπορεί να ζητηθεί και η βοήθεια ιδιωτικών εταιρειών.

ΠΗΓΗsigmalive.com
Προηγούμενο άρθροCine Strouga: “Ο Δρόμος για το Γκουαντάναμο”
Επόμενο άρθροO γνωστός μέθυσος και βίαιος Δήμαρχος
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.