Ένωσης Συλλόγων Γονέων: Tα χωροταξικά όρια των σχολείων

0

vioklimatika_sxoleia_kriti_aftodioikisi

ΘΕΜΑ:  Η θέση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων σχετικά με τα χωροταξικά όρια των σχολείων

Με αφορμή την τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας την 13η Μαΐου 2014 με θέμα  «Όρια των σχολικών μονάδων των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων περιοχών αρμοδιότητας της ΔΕΠ του Δήμου Ν. Φιλ/φειας-Χαλ/νος»  η  Ένωση Συλλόγων Γονέων της πόλης μας εκφράζει τη θέση ότι αντιτίθεται σε κάθε μορφή αλλαγής χωροταξικών ορίων χωρίς την σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων. 

Η αρχή, η οποία, θεωρούμε ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στο θέμα της κατανομής των μαθητών στα σχολεία, είναι η ισοκατανομή των μαθητών σε όλα τα σχολεία, με βάση τις υπάρχουσες κτηριακές τους υποδομές, ώστε να μην οδηγηθεί οποιαδήποτε σχολική μονάδα σε κατάργηση, συγχώνευση ή υποβάθμιση της οργανικότητάς της.

Η πρόταση της Ένωσης Γονέων  στοχεύει επίσης στην δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των σχολείων μας σε σχέση με την κατανομή των μαθητών και την προστασία τους από επιλεκτικές αντιλήψεις που απαξιώνουν την προσφορά τους, υποβαθμίζουν τη λειτουργία τους και τα εκθέτουν σε κίνδυνο κατάργησης σε βάρος κάθε έννοιας κοινωνικού συμφέροντος.

Ως εκ τούτου, μικρές τροποποιήσεις στα όρια πρέπει να εξυπηρετούν την παραπάνω αρχή, από την οποία βέβαια εξαιρούνται οι μαθητές που έχουν αδέλφια, που φοιτούν ήδη στο ίδιο σχολείο βάσει του  άρθρου 7 του Π.Δ. 201/1998.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                                                          Η Γ. Γραμματέας

 Τάσος Κωνσταντινίδης                                                                     Έλενα Γούλα

Προηγούμενο άρθροNίκαια: Τον σκότωσε για το parking
Επόμενο άρθρο“Ζούμε Μαζί”: Επιστολή Απόστολου Κόντου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.