Αθήνα: Ο 3ος Ημιμαραθώνιος τη Κυριακή

Διοργανώνεται την Κυριακή με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων

0

2ïò ÇÌÉÌÁÑÁÈÙÍÉÏÓ ÁÈÇÍÁÓ (EUROKINISSI/ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)

Με τη «σφραγίδα» Δήμου Αθήνας και του ΣΕΓΑΣ διοργανώνεται την Κυριακή 4 Μαΐου ο 3ος διεθνής ημιμαραθωνίος δρόμος της Αθήνας. Πρόκειται για μία γιορτή του αθλητισμού με στόχο να αναδείξει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στο οποίο έχει χαραχθεί η διαδρομή του αγώνα. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν χιλιάδες δρομείς.

Στόχος του ΣΕΓΑΣ, αλλά και του Δήμου Αθηναίων είναι η περαιτέρω αγωνιστική αναβάθμισή του, αλλά και η προσέλκυση για τουριστικούς λόγους χιλιάδων συμμετεχόντων και φίλων του κλασικού αθλητισμού.

Ο δήμαρχος Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, ήταν οι βασικοί ομιλητές στη συνέντευξη Τύπου, αλλά και οι βασικοί συντελεστές της συνεργασίας που άρχισε το 2012, με στόχο τη δημιουργία ενός αγώνα που θα κάλυπτε ένα αθλητικό δρομικό κενό στο κέντρο της πρωτεύουσας. Παρόντες, βέβαια, ήταν και πολλοί ακόμη συντελεστές, από τον ΟΝΑ του Δήμου Αθήνας, τον ΣΕΓΑΣ που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και η δρομέας Ντενίζ Δημάκη, η οποία θα συμμετάσχει στον Ημιμαραθώνιο.

Στον αγώνα θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 10.000 δρομείς στον Ημιμαραθώνιο, στα 5.000μ και στα 3.000μ, όπου υποσχέθηκε να τρέξει φέτος και ο δήμαρχος Αθήνας. Οι ξένοι δρομείς θα ανέρχονται σε 500, ενώ η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν μπροστά στην πλατεία Συντάγματος, εκτός της εκκίνησης των 5 χλμ που θα γίνει στο ύψος της οδού Όθωνος.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας θα κλείσουν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με εξαίρεση την οδό Αμαλίας, στην οποία δεν θα έχουν πρόσβαση τα αυτοκίνητα από τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής (4/5). Επίσης θα ανοίξουν και τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά από τις 12 το μεσημέρι και μετά.

ΠΗΓΗnewsbeast.gr
Προηγούμενο άρθροΕφημερίδα Fx-news: Μάιος 2014
Επόμενο άρθροΓυμνό με φόντο την… Ελλάδα!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.