ΑΕΚ: 11 χρόνια χωρίς τον “σπίτι”

0

f6ad2353512e858b47904d7b20a6431b_L

11 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μαύρη μέρα που οι μπουλντόζες μετά τη λανθασμένη –όπως αποδείχτηκε- απόφαση Γρανίτσα, μπήκαν στο ιστορικό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και το ξερίζωσαν μαζί με την Ιστορία της ΑΕΚ εντός αυτού.

5 Μαϊου 2003. Οι μπουλντόζες …εισβάλλουν στο ιστορικό γήπεδο «Νίκος Γκούμας» και ξεριζώνουν το σπίτι της ΑΕΚ, τις αναμνήσεις της σε αυτό, τον χαρακτήρα της και καθιστούν την «Ένωση» άστεγη μέχρι σήμερα. Ο τελευταίος επίσημος αγώνας της ΑΕΚ στην ιστορική της έδρα ήταν η αναμέτρηση με τον Άρη μερικές μέρες νωρίτερα (συγκεκριμένα στις 3 Μαϊου 2003) στον οποίο η τότε ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς αποχαιρέτισε το μέρος που κατέκτησε ο Σύλλογος όλα του τα πρωταθλήματα με μία ευρεία νίκη.

4-0, ένταση στην εξέδρα με τους οπαδούς των φιλοξενουμένων και τις δυνάμεις της Αστυνομίας και ξηλωμένα καθίσματα από τους φίλους της «Ένωσης» προκειμένου να κρατήσει ο καθένας από αυτούς ένα κομμάτι του ιστορικού γηπέδου. Kαι φυσικά από την πορεία της ΑΕΚ στο χρόνο μέσα από αυτό. Έστω και αν τα καρεκλάκια αποτέλεσαν προσθήκη της τελευταίας …στιγμής. Μικρή σημασία έχει, αφού στους μεγάλους Ναούς και στα μνημεία τα πάντα έχουν συμβολική αξία.

Πλέον η ΑΕΚ, 11 χρόνια μετά την απώλεια του σπιτιού της και ενώ την πλήρωσε ακριβά, υποβιβασμένη στην ερασιτεχνική κατηγορία ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή. Η ψήφιση στη Βουλή είναι το μοναδικό κομμάτι που απομένει για τη δημιουργία του νέου της σπιτιού με την «Ένωση» να γυρίζει στα …παλιά. Τόσο από γεωγραφικής άποψης όσο και από πλευράς αίγλης.

ΠΗΓΗaekvoice.gr
Προηγούμενο άρθροAμεΑ εκλογείς: Οι διευκολύνσεις που προβλέπονται
Επόμενο άρθροΣύνταξη στα …116!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.