Ρεπορτάζ: Σχολεία και κτιριακά προβλήματα στην Νέα Φιλαδέλφεια!

0

Ανασημοσιεύουμε το ρεπορτάζ του Fx-news του Σεπτέβρη 2013:

Τα «πρωτάκια»… καταγράφουν  τις πρώτες τους ώρες στα θρανία και τα παιδιά του Λυκείου θα βιώσουν άλλη μία «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση». Τα προβλήματα πολλά  και επαναλαμβάνονται μονότονα κάθε χρόνο από εκπαιδευτική κοινότητα και  Μ.Μ.Ε.

page-spathariΕντός των ορίων όμως της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας μας απασχολούν εδώ και χρόνια και άλλα ζητήματα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων; Το  κτίριο του ιστορικού 1ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας «Σπαθάρη». που για άλλη μία χρονιά παραμένει σε εγκατάλειψη… με τα άκρως επικίνδυνα σπασμένα τζάμια να έχουν την “τιμητική” τους και να … παραπέμπουν μάλλον σε βομβαρδισμένο τοπίο της Δαμασκού!!! Και μετά από τόσα χρόνια αναμονής… εν  τέλει σήμερα κρίνεται ακατάλληλο και κατεδαφιστέο.  Δείτε την σημερινή εικόνα του ιστορικού σχολείου. (φωτ. 1)

Τα πρώτα προβλήματα…

Έντονος προβληματισμός και αγωνία για την “τύχη” των αφύλακτων πλέον σχολείων αλλά και για το επίπεδο της καθαριότητας σε αυτά. Όπως μας έχει επισημανθεί οι καθαρίστριες που υπάρχουν δεν αρκούν για όλα τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης….

Τι γίνεται με το 3ο δημοτικό;

3oΣτο 3ο Δημοτικό Ν. Φιλαδέλφειας μετά από αρκετά χρόνια αναμονής  όσον αφορά την «ανενεργή» πτέρυγα του σχολείου, στην οποία είχαν εντοπιστεί προβλήματα σχετικά με την στατικότητά της (κολώνες), ουδεμία εξέλιξη για το όλο θέμα δεν μας έχει γίνει γνωστή έως σήμερα. Φυσικά το σχολείο όλα αυτά τα έτη λειτουργούσε κανονικά και φιλοξενούσε τους μικρούς μαθητές,  οι οποίοι φυσικά περνούσαν συνέχεια δίπλα και κάτω από τις συγκεκριμένες αίθουσες- (φωτ.2)   Εν  κατακλείδι, να μην θυμίσουμε καλύτερα… Τις ατέρμονες συζητήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα στις συνεδριάσεις των δημοτικών μας συμβουλίων. “Να είχαμε να λέγαμε”… Για ένα όμως θέμα που κάθε άλλο παρά για λόγια και μεγάλα “θα”… Προσφέρεται!

1ο Γυμνάσιο – Λύκειο…

1olykeio5Το “μαύρο τους το χάλι” έχουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων! Η είσοδος είναι χαλασμένη και  πάντα ανοιχτή για όλους τους “περίεργους”  και φυσικά οι “τουαλέτες” του σε άθλια κατάσταση…! (φωτ.3)

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα του Fx-news(Σεπτέμβριος 2013)

Προηγούμενο άρθροΖΗΤΕΙΤΑΙ “ΔΗΜΑΡΧΟΣ” Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Νο1!
Επόμενο άρθρο“Η Νέα Γενιά στα κάγκελα” & Συγκρότημα σχολείων (3ο ΕΠΑΛ- ΓΥΜΝΑΣΙΟ)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.