“Kάλεσμα ενάντια στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο “

0
574

pageΛάβαμε από τον εκπρόσωπο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν.Φ. το παρακάτω δελτίο τύπου, το οποίο είναι το ίδιο που μας έστειλε η “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ για το άλσος“, με την μόνη διαφορά ότι σαν θέμα στο e-mail έχει τον τίτλο “Kάλεσμα ενάντια στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο (γήπεδο)“.

“Να σημειώσουμε ότι μετά από επικοινωνία του “ΑΝΤΑΡΣΥΑ” με το Fx-news, μας διευκρίνισαν ότι δεν είναι δική τους η πρωτοβουλία, αλλά της “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ… Επίσης μας ενημέρωσαν ότι από εδώ και στο εξής θα λαμβάνουμε “επίσημα” τα δελτία τύπου που στέλνουν από το επίσημο email της παράταξης και όχι μεμονωμένων μελών όπως γίνονταν μέχρι σήμερα… Να διευκρινίσουμε ότι στο Fx τους τελευταίους μήνες τα δελτία της παράταξης, μας τα έστελνε επίσημο μέλος της, όπως και το συγκεκριμένο που δημοσιεύσαμε, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την επικοινωνία μας σήμερα με το “ΑΝΤΑΡΣΥΑ”. Το συγκεκριμένο δελτίο στάλθηκε και σε άλλα τοπικά ΜΜΕ όπως φαίνεται στα στοιχεία του email που μας στάλθηκε…”

Δείτε την ανακοίνωση:

“ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
Φιλαδελφειώτισσα, Φιλαδελφειώτη,
Την Πέμπτη 29 Μάη 2014, η Βουλή των Ελλήνων αρχίζει να συζητά το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής 2014-2021 (ΡΣΑ). Το σχέδιο επιδιώκει την ταχύρρυθμη μετατροπή της Αθήνας και των γειτονιών της σε κάτι άλλο απ’ αυτό που γνωρίζουμε και ζούμε καθημερινά. Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα επηρεάζονται αρνητικά και μακροπρόθεσμα από τις προβλέψεις του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου. Πιο συγκεκριμένα:
. Το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας μετατρέπεται σε Μητροπολιτικό “Πάρκο” (άρθρο 18) και μεταβιβάζεται από τον δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας σε έναν “Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων Αττικής” (άρθρο 19), για τον οποίο δεν γνωρίζουμε ποιος θα τον διοικεί και με ποια κριτήρια. Ο δήμος χάνει ένα σοβαρό περιουσιακό στοιχείο και η πόλη μας τον πνεύμονά της, καθώς μέχρι 5% της έκτασης του Άλσους (τουλάχιστον 22 στρέμματα) μπορεί να διατεθεί για ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων (άρθρο 82).
. Ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας συμπεριλαμβάνεται στην “Χωρική Υποενότητα Κεντρικής Αθήνας” (άρθρο 8). Προβλέπεται ότι εδώ θ’ αναπτυχθούν δραστηριότητες “επιτελικής διοίκησης, χρηματοπιστωτικές, γραφείων και εδρών επιχειρήσεων, εμπορίου, τουρισμού, εκπαίδευσης και πολιτισμού”. Οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής μας αντιμετωπίζονται ως ένας πληθυσμός που πρέπει να “συγκρατηθεί”, σύμφωνα με τη διατύπωση του ΡΣΑ, για να μην εγκαταλείψει την Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα – πιθανότατα γιατί οι περιοχές μας δε θα είναι καταρχάς βιώσιμες (άρθρο 9). Αντιθέτως, περιοχές όπως η γειτονική Νέα Ιωνία ή οι Άγιοι Ανάργυροι χαρακτηρίζονται κυρίως περιοχές κατοικίας.
. Τον δήμο μας διασχίζει ο “Αναπτυξιακός Άξονας Βορρά-Νότου”, η εθνική οδός δηλαδή, που προβλέπεται να συγκεντρώσει χρήσεις παρόμοιες με τις ήδη υπάρχουσες (αντιπροσωπείες, έδρες επιχειρήσεων κλπ.) κι επιπλέον βιομηχανικές, βιοτεχνικές, χονδρεμπορίου και εμπορευματικών μεταφορών κά. Οι όροι δόμησης και οι επιτρεπόμενες σήμερα χρήσεις γης τροποποιούνται αναλόγως (άρθρο 11).
Καλούμε όλους τους κατοίκους της πόλης να συζητήσουμε για τους επαπειλούμενους κινδύνους και τις επιλογές που διαθέτουμε για να τους αποτρέψουμε, την Πέμπτη 29/6 στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, Ν. Τρυπιά 45, Νέα Φιλαδέλφεια.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.

 

Προηγούμενο άρθρο“Κάλεσμα Υπεράσπισης του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας”
Επόμενο άρθροΛονδίνο: Το πιο υγιεινό εστιατόριο είναι..Ελληνικό!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.