ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Πανηγύρι ΝΦ-ΝΧ: Οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς

Πανηγύρι ΝΦ-ΝΧ: Οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάςprotomafia-nea-filadelfeiaΜε ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων θα γιορτάσει ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος φέτος την Πρωτομαγιά. Χώρος εκδηλώσεων είναι η Πλατεία Πατριάρχου και ώρα έναρξής τους, 8.30 το βράδυ. 

«Με στόχο την ουσιαστική ψυχαγωγία των συμπολιτών μας αλλά και των επισκεπτών της γιορτής, καταρτίσαμε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, που συνδυάζει την παράδοση και την γνήσια έκφραση της λαϊκής ελληνικής μουσικής με γνώμονα το συνδυασμό χαμηλού κόστους και ποιότητας των δράσεων» τονίζει η Δήμαρχος της πόλης Ευτυχία Γαϊτανά – Αποστολάκη σχετικά με τον εορτασμό του θεσμού.

Το βράδυ της Τετάρτης 30 Απριλίου 2014, η Λαϊκή Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη συναντά τη μουσική του αξέχαστου Βασίλη Τσιτσάνη, σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα, σε μια φαινομενικά αταίριαστη συμπόρευση τραγουδιών, δύο μεγάλων μουσικών δημιουργών. Το αποτέλεσμα όμως είναι ένα εξαιρετικό μουσικό πλέγμα, ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα ακρόασης, ικανό να προκαλέσει ευφορία και συγκίνηση μαζί. Ερμηνεύουν ο Λάκης Χαλκιάς και η Σοφία Παπάζογλου.

Την Πέμπτη 1η Μάιου,  200 και πλέον χορευτές από τα Παραδοσιακά Μουσικά Χορευτικά Τμήματα του Δήμου μας, από το Σύλλογο Ποντίων της πόλης και από τρείς χορευτικούς Συλλόγους της χώρας, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Κλαρίνα, βιολιά, λαούτα και λύρες γεμίζουν τον αέρα της πόλης με νότες παράδοσης. Τους χορευτές θα συνοδεύει η μουσική ορχήστρα ΕΠΤΑΣΗΜΟ.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών στο Πάρκο «Γεώργιος Αποστολάκης» πρώην Στρατιωτικό Εργοστάσιο (Νέα Χαλκηδόνα) ένας απέραντος παιδότοπος με σιντριβάνι σοκολάτας, Εργαστήρια Πρωτομαγιάτικων Στεφανιών, ανιματέρ, κλόουν, κουκλοθέατρο, Ξυλοπόδαρους περιμένει του μικρούς επισκέπτες της γιορτής μας.


Κάντε Like στην εφημερίδα μας και μάθετε πρώτοι τα πάντα για την Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα & όχι μόνο!