Λαϊκές αγορές: Διαμαρτυρία στη Βουλή οι παραγωγοί

0

laiki

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών, στην πλατεία Κάνιγγος, κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, που καταγγέλλουν ότι τους καταστρέφει. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Οι λαϊκές βρίσκονται κλειστές επ’ αόριστον.

«Το νέο νομοσχέδιο είναι ταφόπλακα για τις λαϊκές αγορές, θα διώξει του παραγωγούς και τους επαγγελματίες από τις λαϊκές και θα οδηγήσει το λιανεμπόριο των οπωροκηπευτικών στα μεγάλα συμφέροντα και τα σούπερ μάρκετ» υποστήριξε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος.

Υπάρχουν τέσσερις φανερές και πάρα πολλές κρυφές διατάξεις, που φέρουν αυτά τα αποτελέσματα, τόνισε ο κ. Μόσχος και ανέφερε ειδικότερα τις ρυθμίσεις για την «πλήρωση των θέσεων, τον διαχωρισμό παραγωγών και επαγγελματιών, τα πολύ μεγάλα πρόστιμα και ότι η άδεια των παραγωγών δεν θα ισχύει για όλη τη χώρα».

Θέλουν να διαλύσουν τις λαϊκές αγορές και οι παραγωγοί να γίνουν ευάλωτοι στα μεγάλα συμφέροντα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με απεργία διαρκείας, πρόσθεσε ο κ. Μόσχος και κατηγόρησε το υπουργείο Ανάπτυξης ότι δεν κάνει διάλογο.

Λόγω της συγκέντρωσης είναι κλειστή η οδός Ακαδημίας στη συμβολή της με την πλατεία Κάνιγγος

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθρο“Λαϊκή Συσπείρωση”: Εκδήλωση στο ΠΠΙΕΔ
Επόμενο άρθροΠανηγύρι ΝΦ-ΝΧ: Οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.