Ασφαλιστικά Ταμεία: Ηλεκτρονικά οι βεβαιώσεις αποδοχών

0

Internet_Eikastiko-593x396-2_0

Πλέον και για πρώτη φορά από φέτος, οι συνταξιούχοι όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων της Χώρας, δεν θα στήνονται στις ουρές, περιμένοντας επί ώρες, προκειμένου να πάρουν τις βεβαιώσεις των συντάξιμων αποδοχών τους, από τον ασφαλιστικό φορέας τους, αφού εφεξής, το σύνολο των αποδοχών θα συμπεριλαμβάνεται στην προσυμπληρωμένη ηλεκτρονική φορολογική δήλωση, που υποβάλλεται μέσω του συστήματος Taxis.

Επίσης, οι συνταξιούχοι θα μπορούν να επιβεβαιώνουν τα προσυμπληρωμένα στοιχεία, από ηλεκτρονικές βεβαιώσεις, στους “δικτυακούς τόπους” του Ταμείου τους και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr).

Οι διαδικασίες για την εφαρμογή του νέου συστήματος, έχουν ολοκληρωθεί και η «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.)» έχει ήδη παραδώσει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) το αρχείο των συντάξιμων αποδοχών έτους 2013, για 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχους τού Δημοσίου και άλλους 69 φορείς και τομείς κοινωνικής ασφάλισης, συνολικού ύψους 28,2 δις ευρώ.

«Για πρώτη φορά από φέτος, 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχοι όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων της Χώρας, δεν θα χρειαστεί να πάρουν βεβαιώσεις συντάξεων από τους αντίστοιχους Ασφαλιστικούς τους Φορείς» ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, κάνοντας λόγο για «άλμα προόδου».

ΠΗΓΗepoli.gr
Προηγούμενο άρθροΤο κορίτσι που μας ξεσηκώνει τα βράδια
Επόμενο άρθρο30.000 θα είναι οι κάλπες των εκλογών
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.