Δελτίο τύπου της “Δύναμης Πολιτών”

0

dinamipolitonΛάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου της “Δύναμης Πολιτών”:

Συνδημότες και συνδημότισσες της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας,

η παράταξη της Δύναμης Πολιτών από το 2010 έχει αναδείξει τα αδιέξοδα του Καλλικράτη, ως εργαλείου εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η Δημοτική Αρχή που κυβέρνησε την τελευταία τετραετία επιβεβαιώθηκε αναντίστοιχη στις ανάγκες των δημοτών, άτολμη όταν έπρεπε να σηκώσει το ανάστημα της. Τα αποτελέσματα στο Δήμο μας είναι γνωστά: συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών, διαθεσιμότητες εργαζόμενων στο Δήμο, εγκατάλειψη των δημόσιων χώρων και των χώρων πρασίνου και φυσικά οικονομικός μαρασμός του Δήμου.

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014, σειρά δημοσιευμάτων και σχεδίων νόμου προαναγγέλουν ένα δεύτερο κύμα επίθεσης στον κοινωνικό χαρακτήρα και την αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η κυβέρνηση δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση των αρμοδιοτήτων καθαριότητας και φωτισμού και τη δέσμευση των εσόδων από τα ανταποδοτικά τέλη!  Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Υπ. Εργασίας σχεδιάζει πολιτικές φιλανθρωπίας με ”κοινωνικά κουπόνια” και συμπράξεις με ιδιώτες που θα αντικαταστήσουν ό,τι έχει απομείνει από την αυτοδιοικητική κοινωνική πολιτική. Στο Παρατηρητήριο ελέγχου της Τρόϊκας επί των Προϋπολογισμών θα προστεθεί, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, και ένα ”Παρατηρητήριο λειτουργίας και αξιολόγησης των φορέων κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης” που θα αποκλείει από τους Δήμους τη δυνατότητα αυτόνομης κοινωνικής πολιτικής.

Η Παράταξη της Δύναμης Πολιτών, με επικεφαλής τον Άρη Βασιλόπουλο, δεν υπόσχεται μαγικές λύσεις, υπόσχεται όμως την αδιαπραγμάτευτη υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, της ποιότητας ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Διαφωνούμε ριζικά με την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είμαστε απρόθυμοι να παίξουμε το ρόλο μιας «Τρόϊκας της γειτονιάς μας».

Δεσμευόμαστε να δώσουμε συνεχείς μάχες ενάντια στην υποβάθμιση της καθημερινότητάς μας, για να αποκτήσει η πόλη μας ένα μέλλον αντάξιο της ιστορικής της κληρονομιάς, για να μεγαλώσουν τα παιδιά μας σε μια κοινωνία αντάξια των ελπίδων τους.

Οι δημοτικές παρατάξεις που διεκδικούν το Δήμο φυσιολογικό είναι να ανεβάζουν τους προεκλογικούς τόνους, τηρούν, όμως, ευλαβικά μια εκκωφαντική σιωπή για το ουσιαστικό διακύβευμα των εκλογών του Μαίου. Τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου και οι απλές και καθημερινές διαστάσεις τους δε γίνεται να λυθούν με τη σιωπή σε μία περίοδο που ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Προηγούμενο άρθροΣκέτος πειρασμός η Νόνη Δούνια
Επόμενο άρθροΛ. Γρηγοράκος: Δεν αποκλείω να πάμε και σε τριπλές εκλογές
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.