Με 151 και 152 ψήφους πέρασαν τα χθεσινά νομοσχέδια

0

samaras_36

Με 151 και 152 ψήφους, αντίστοιχα, πέρασαν τα χθεσινά νομοσχέδια και χρειάστηκε να ψηφίσουν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης για να περάσουν.

Μετά την διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από την ΝΔ, η Κυβέρνηση πλέον στηρίζεται μόλις απο 152 βουλευτές, ενώ σε αυτούς προσμετρούνται οι Γιώργος Παπανδρέου και Απόστολος Κακλαμάνης οι οποίοι δεν υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο. Είναι ενδεικτικό ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν τόλμησε να τους διαγράψει, αφού η Κυβέρνηση θα έχανε τη δεδηλωμένη.

Ουσιαστικά, πλέον, η Κυβέρνηση κρέμεται από μία ψήφο και είναι προφανές ότι άλλο μνημόνιο ή πολυνομοσχέδιο ή μεσοπρόθεσμο δεν περνάει. Το μεγάλο ερώτημα είναι το πότε θα κρίνει ο πρωθυπουργός ότι είναι η καλύτερη στιγμή για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Παρά την απώλεια ενός ακόμη βουλευτή, του Νικήτα Κακλαμάνη, πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι «ο μόνος κερδισμένος από την χθεσινή διαδικασία είναι ο Αντώνης Σαμαράς». Οπως επισημαίνουν, το ΠΑΣΟΚ υπέστη πολιτική ήττα μετά την άρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να ψηφίσει υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και προετοιμάζεται για την επόμενη δύσκολη ημέρα των ευρωεκλογών.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για «πολιτική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να υποβάλλει πρόταση μομφής κατά του Γιάννη Στουρνάρα και ο Αλέξης Τσίπρας περιορίστηκε σε μια παράσταση εντυπώσεων, όταν ενώθηκε με το κίνημα των διαμαρτυρομένων μπροστά στη βουλή.

Οσο για τη ΔΗΜΑΡ όλοι διαπίστωσαν, για μια ακόμη φορά χθες, ότι σοβεί σοβαρή ρήξη στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη μεταξύ αυτών που στηρίζουν την τακτική της πόλωσης με την κυβέρνηση και με τους αντίθετους. Στους τελευταίους συγκαταλέγονται ο Βασίλης Οικονόμου και ο Γργηγόρης Ψαριανός, οι οποίοι δεν πήγαν καν στη βουλή για να ψηφίσουν εναντίον του πολυνομοσχεδίου, όπως ήταν η «γραμμή» του κόμματος.

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθρο“νέο”: Εκδήλωση των νέων του συνδυασμού
Επόμενο άρθρο“Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωσε 53 υποψηφίους, η υπ. Δήμαρχος Δανάη Γκούμα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.