«Μαθήματα βασικής υποστήριξης της ζωής στην πόλη μας»

0

proΠραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση εκπαίδευσης πολιτών για την αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά καθώς και την βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 το πρωί, στην Πλατεία Πατριάρχου Ν. Φιλαδέλφεια.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με 10 εξειδικευμένους επιστήμονες – διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας ΕΔΟΚ, που ουσιαστικά προσφέρουν τις απαραίτητες γνώσεις για την «Βασική Υποστήριξη της ζωής» σε παιδιά και ενήλικες.

 

Η “Βασική Υποστήριξη της ζωής” περιλαμβάνει τη βασική γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων. Αυτές μπορεί να είναι: μια απειλητική καρδιακή προσβολή, αιφνίδια κατάρρευση, σοβαρή αιμορραγία και πνιγμονή (σταμάτημα της αναπνοής από ξένο σώμα, που αποφράζει τη δίοδο του αέρα προς τους πνεύμονες). Επίσης μαθαίνει κανείς, πότε και πώς θα καλέσει ένα ασθενοφόρο ή άλλη ιατρική βοήθεια οπουδήποτε και αν βρίσκεται.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι πάντα δίπλα στους πολίτες και ιδιαίτερα σε θέματα υγείας. Άλλοτε με την παροχή μέσων για την πρόληψη, άλλοτε με θέματα εκπαίδευσης των πολιτών σε σημαντικά θέματα όπως αυτά της παροχής Πρώτων Βοηθειών. Η ανοιχτή εκπαίδευση του κοινού στη βασική υποστήριξη στη ζωή σε ενήλικες και παιδιά και η δημιουργία ερεθισμάτων για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα διάσωσης της ζωής οδηγεί στην ευαισθητοποίηση όλων μας» τόνισε η Αντιδήμαρχος κα Καβακοπούλου.

Προηγούμενο άρθροΝόμος 4000 – Τεντιμποϊσμός
Επόμενο άρθροGREEK EROTICA: Μικαέλα, ο γλυκός πειρασμός. 1975
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.