“Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωσε 53 υποψηφίους, η υπ. Δήμαρχος Δανάη Γκούμα

0

danah-gkoyma-kke-15-690x459Με σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην ευρωβουλή, στην περιφέρεια, στους δήμους για αποδέσμευση από την ΕΕ, ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία», οι Κ.Ο. του ΚΚΕ της περιοχής οργάνωσαν συγκέντρωση με θέμα «άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους» στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας.

Ομιλητές ήταν ο Γιώργος  Πέρρος, Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και η Δανάη Γκούμα, Υποψήφια Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Στο τέλος της ομιλίας της, η υποψήφια δήμαρχος Δανάη Γκούμα ανακοίνωσε 53 υποψηφίους συμβούλους.

Οι υποψήφιοι είναι άνθρωποι της ζωής, της δουλειάς και του αγώνα. Είναι εργατοϋπάλληλοι, νέοι επιστήμονες, άνεργοι, συνταξιούχοι, σπουδαστές, αυτοαπασχολούμενοι, καλλιτέχνες, μέλη διοικητικών συμβουλίων σωματείων, είναι πρωτοπόροι αγωνιστές που τους συναντήσαμε στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς στα σχολεία, στα πανεπιστήμια. Είναι αυτοί που μαζί με τους φίλους και τους οπαδούς του κόμματος δίνουμε καθημερινά μικρές και μεγάλες μάχες. Η σύνθεση του κύριου κορμού είναι:

1.                  Βαλασσάς Κώστας

2.                  Βελής Δημήτρης

3.                  Γουβαλάρης Βασίλης

4.                  Γεωργούτης Μάκης

5.                  Γιαννάκη Μαίρη

6.                  Γριμανέλης Κώστας

7.                  Δημουλάς Βαγγέλης

8.                  Μαυρομάτη Αθηνά

9.                  Εφεντάκη Διονυσία

10.              Ζέρβα Μαρία

11.              Ζώτου Ιουστίνα

12.              Καμαρινός Γιάννης

13.              Καπετάνογλου Νίκος

14.              Κορμανός Βαγγέλης

15.              Λάππας Θανάσης

16.              Λευτάκης Παναγιώτης

17.              Λιερού Κατερίνα

18.              Μαχαίρας Σεραφείμ

19.              Μηλιώτης Παναγιώτης

20.              Μπούζης Ανδρέας

21.              Μαύρου Στέλλα

22.              Μοντσενίγου Δήμητρα

23.              Μανιατάκου Μαρία

24.              Μωραίτου Ελένη

25.              Μπαλωμένος Δημήτρης

26.              Μπουρδέκας Λάμπης

27.              Μπακογεώργου Μαρία

28.              Πετρέλης Άγγελος

29.              Παππάς  Δημήτρης

30.              Πασπαλιάρη Δήμητρα

31.              Παυλοπούλου Κική

32.              Πολίτης Σταύρος

33.              Πάρης Φάνης

34.              Πετρίδης Θόδωρας

35.              Παρασκευοπούλου Ανθή

36.              Παρασκευάς Νίκος

37.              Παπαδοπούλου Πέλη

38.              Περράκης Μανώλης

39.              Ρόκου Χριστίνα

40.              Σουρτζής Παναγιώτης

41.              Σιγκούνα Μαρία

42.              Στουραίτης Κώστας

43.              Σταματόπουλος Κώστας

44.              Σχίζας Γιώργος

45.              Σοροβού Ιουλία

46.              Σιγκούνα Σταυρούλα

47.              Σταθάκου Μαίρη

48.              Σγουράκη Γεωργία

49.              Σαραμαντάς Γιάννης

50.              Τσιόγκας Ορφέας

51.              Χαλκιαδάκης Μαρίνος

52.              Χατζηβασιλειάδης Βίκτωρας

53.              Χαιρικάκη Ελίνα

Ακολουθεί η ομιλία της Δανάης Γκούμα, υποψήφιας Δημάρχου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας :

Σε αυτή την πολιτική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας, οι άνεργοι-ες, οι συνταξιούχοι, εργαζόμενοι-ες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, χρειάζεται να σταθούμε με ενιαίο κριτήριο μπροστά στις κάλπες, γιατί όλοι πληρώνουμε τις συνέπειες από τη πολιτική που διαχειρίζεται την κρίση της οικονομίας αυτού του συστήματος.

Η αντιλαϊκή πολιτική διαπερνά όλα τα επίπεδα και τους κρίκους της αστικής διακυβέρνησης από τα όργανα της ΕΕ μέχρι και τα όργανα της τοπικής διοίκησης, τους Δήμους.  Γιατί getImage.doκαι ο Δήμος είναι κρίκος του αστικού κράτους, εφαρμόζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης.

Όταν αναφερόμαστε στην ανεργία δεν πρέπει να μένουμε μονάχα στα στενά όρια της ανοιχτής ανεργίας, δηλαδή της έλλειψης κάθε μορφής εργασίας. Διότι διογκώνεται το φαινόμενο της συγκαλυμμένης ανεργίας. Τι σημαίνει αυτό; Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι μισθωτοί με μπλοκάκι, οι προσλήψεις εργαζομένων μέσω ΜΚΟ, η «ενοικίαση» εργαζομένων, η απλήρωτη εργασία, η προλεταριοποίηση της πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων διαμορφώνουν τη συγκαλυμμένη ανεργία. Είναι όλες εκείνες οι περιπτώσεις που μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ ή τα προγράμματα ΕΣΠΑ, οι άνεργοι θα βρίσκουν απασχόληση, όπως αποκαλούν σήμερα την εργασία. Ας μην ξεχνάμε ότι οι δήμοι είναι οι πρώτοι που υιοθέτησαν αυτά τα προγράμματα και μάλιστα πανηγυρικά.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις εργαζόμενων που παίρνουν πραγματικά ξεροκόμματο για κάποιες ώρες δουλειάς ή δουλεύουν για ένα περιορισμένο διάστημα όσο συμφέρει τον εργοδότη ή πληρώνονται με το κομμάτι, αλλά και αυτοαπασχολούμενοι που ίσα ίσα που επιβιώνουν.

Δυστυχώς παρότι πράγματι ζουν ως άνεργοι και σε κάποιες περιπτώσεις το «χαρτζιλίκι» που βγάζουν είναι μικρότερο και από το επίδομα ανεργίας δεν το παραδέχονται ούτε στον εαυτό τους.

Δεν ισχύει ότι η ανεργία λαμβάνεται συχνά ως ατομική αποτυχία;

Όλοι γνωρίζουμε, και ορισμένοι από προσωπική εμπειρία, ότι ένας άνεργος που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις, που δεν μπορεί να διασφαλίσει ούτε την επιβίωση του – πόσο μάλλον αν έχει και οικογένεια – λαμβάνει λανθασμένα εαυτό ως άχρηστο που δεν κατάφερε από προσωπική ευθύνη και μόνο να βρει μια δουλειά να ζήσει κι αυτός και στην οικογένεια του να προσφέρει.

Άλλος ένας φραγμός που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι ότι σε μεγάλο βαθμό κυριαρχεί η αυταπάτη ότι η έλλειψη εργασίας είναι προσωρινή και δικαιολογείται είτε λόγω της υπερχρέωσης της χώρας είτε λόγω της εκδήλωσης της οικονομικής κρίσης. Επομένως αν κάνουμε υπομονή και περάσει η μπόρα μετά θα έρθει η άνοιξη. Αυτό και αν είναι ένα μεγάλο ψέμα!

Οι διάφορες δημοτικές παρατάξεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της Ε.Ε. και τις κατευθύνσεις της, υλοποιούν τις αποφάσεις και τις οδηγίες που μόνο στόχο έχουν το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Βέβαια στις τοποθετήσεις τους χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους ανέργους, κάνουν διαπιστώσεις για το πρόβλημα, αλλά όταν ψηφίζουν συντάσσονται με τις αντιλαϊκές αποφάσεις και  τώρα προεκλογικά τάζουν θέσεις απασχόλησης.

Όταν, όμως, τα επίσημα ποσοστά για την ανεργία στην Φιλαδέλφεια –Χαλκηδόνα είναι 20% και τα ανεπίσημα υπολογίζουν ότι είναι γύρω στα 30% και πιθανότατα παραπάνω, 1getImage.doάραγε που θα βρουν τόσες θέσεις «απασχόλησης» για να καλύψουν τις υποσχέσεις τους;

Στο δήμο μας η κρίση έφερε το κλείσιμο πολλών καταστημάτων, σταμάτησε την ανοικοδόμηση, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ανέργων να υπάρξει από αυτούς τους χώρους. Βέβαια τα τελευταία χρόνια ανοίξανε πολλές καφετέριες και ταβέρνες, αλλά και πάλι δεν μπορούν να καλύψουν τον αριθμό ανέργων που δημιουργήθηκε.

Επομένως, για όλους τους παραπάνω λόγους που ανέφερα, χρειάζεται ενιαία να είναι και η καταδίκη όλων των παρατάξεων που συμφωνούν με τον ευρωμονόδρομο, είτε έχουν επίσημο χρίσμα των κομμάτων τους είτε αυτοαποκαλούνται ανεξάρτητοι, γιατί έχουν ευθύνη τί ψηφίζουν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και ποιές πολιτικές υπηρετούν.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με στήριξη ΝΔ –ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ –ΔΗΜΑΡ – ΛΑΟΣ έκαναν τα πάντα για την υλοποίηση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Πρωτοστάτησαν στη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος με την επέκταση της ανταποδοτικότητας, αυξάνοντας τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη προσπάθησαν να επιβάλουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και αποδέχτηκαν την καθιέρωση ελαστικών εργασιακών σχέσεων στους εργαζόμενους: με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προγράμματα «ενοικίασης» εργαζομένων, προσλήψεων μέσω ΜΚΟ, αποδέχτηκαν τη κινητικότητα των μονίμων εργαζομένων του Δήμου, τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας. Παγιώνοντας ελλείψεις στο προσωπικό των Δημοτικών υπηρεσιών του Δήμου ιδιαίτερα στο τομέα της κοινωνικής πολιτικής, όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί , το «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι καθαρίστριες στα σχολεία.

Η Δημοτική Αρχή Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις την ίδια ώρα που καταστρατηγούν κάθε εργασιακό δικαίωμα που έχει απομείνει, προθυμοποιούνται να παρουσιαστούν ως ευεργέτες των ανέργων βάζοντας ως κριτήρια επιλογής τους την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξαθλίωση τους για τα διάφορα δουλεμπορικά προγράμματα «απασχόλησης» ανέργων.

Χαρακτηριστική είναι η διγλωσσία στο αίτημα της επιτροπής αγώνα ανέργων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για απαλλαγή των δημοτικών τελών για κάθε άνεργο και την οικογένεια του χωρίς όρους και προϋποθέσεις, που στήριξαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Παρότι πλειοψήφησε αυτή η πρόταση έμεινε στα χαρτιά με πρόσχημα τη δημιουργία επιτροπής που θα εξέταζε τα κριτήρια των δικαιούχων.

Την ίδια ώρα, υποκρίνονται οι τοπικές δυνάμεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ- ΣΥΡΙΖΑ και οι διάφοροι ανεξάρτητοι ότι δεν έχουν καμία σχέση με την φοροεπιδρομή και παριστάνουν τους φιλολαϊκούς με αφορμή και τα πρόσφατα προβλήματα διακοπής ρεύματος σε σπίτια λαϊκών οικογενειών και ιδιαίτερα των ανέργων και κόπτονται δήθεν για τις επανασυνδέσεις ρεύματος χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση. Από την μια αποδέχονται τη δημοτική φορολογία που ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από την άλλη διαμαρτύρονταν για τα χαράτσια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και δημιούργησαν γραφείο για το μάζεμα υπεύθυνων δηλώσεων και την λύση ‘δήθεν’ του προβλήματος με νομικίστικα μέσα.

Με περισσή υποκρισία συμβάλλουν στη διαχείριση της φτώχιας των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών μέσα από φιλανθρωπικά προγράμματα όπως το κοινωνικό παντοπωλείο. Αξιοποιούν την ανάγκη της λαϊκής οικογένειας για επιβίωση προσφέροντας φασόλια και μακαρόνια με χορηγούς τους καλούς μεγαλοεπιχειρηματίες που απολύουν εργαζομένους, μειώνουν μισθούς, εφαρμόζουν ελαστικές σχέσεις εργασίας, υπερχρεώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Έχουν  αναθέσει τη χορήγηση συσσιτίων μέσω Μ.Κ.Ο., την ΕΠΕΚΣΑ, δηλαδή τους δίνουν χρήματα μέσω κάποιον προγραμμάτων του ΕΣΠΑ  να προσλαμβάνουν εργαζομένους για να χορηγούν φαγητό σε άνεργους. Ή ακόμα την δημιουργία λαχανόκηπων  για να καλλιεργούν οι άνεργοι. Δυστυχώς αυτή τη ζωή οραματίζονται για τους άνεργους έτσι τους χρυσώνουν το χάπι της ανεργίας.

Όλα αυτά τα μέτρα δε στοχεύουν στην ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τις συνέπειες της κρίσης αλλά θέλουν να δημιουργήσουν εικόνα «φιλολαϊκών» λύσεων μέσα στο Δήμο αποκρύπτοντας ότι τα προβλήματα που βιώνουν οι άνεργοι και οι οικογένειες τους και στο Δήμο μας δεν θα βρουν λύση όσο θα υπάρχει αυτή η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και η εξουσία των μονοπωλίων και της Ε.Ε.

Μόνο οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση αντιστάθηκαν και αποκάλυψαν τι σημαίνουν όλα αυτά τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας που ψηφίστηκαν μέσα στα δημοτικά συμβούλια. Όλοι οι άλλοι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη στήριξή της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ τα στήριξαν και τώρα κάνουν πως δεν ήξεραν ότι στήθηκε ένα ολόκληρο φαγοπότι μέσα από αυτά τα προγράμματα για τους ανέργους.

Επομένως, για να διαμορφωθούν οι συνθήκες για τον διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Να δημιουργηθούν στους χώρους δουλειάς, στους Δήμους, στις γειτονιές, εστίες οργανωμένης πάλης και αντίστασης, για να μπει φραγμός στην παραπέρα επιδείνωση της ζωής των ανέργων. Χρειάζεται να απαιτηθεί με όρους ταξικής πάλης, με επιτροπές αγώνα ανέργων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων σε κοινή δράση με τα Σωματεία στο κλάδο, η ικανοποίηση αιτημάτων που μπορούν να δώσουν ανάσα στους ανέργους και τις οικογένειές τους.

Καλούμε τους άνεργους και τις οικογένειες τους, τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας που πλήττονται από αυτή τη πολιτική να απαντήσουν με μια φωνή, να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο δήμο και την περιφέρεια.

 

Προηγούμενο άρθροΜε 151 και 152 ψήφους πέρασαν τα χθεσινά νομοσχέδια
Επόμενο άρθροH showbiz μπαίνει δυναμικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.