Ενημερωθείτε για την κατανομή των θέσεων στο πρόγραμμα voucher 2014

0

ERGASIA-e1393235546106

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα voucher για το 2014.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, Συνολικά για το 2014 θα γίνουν 75.000 προσλήψεις μέσω της επιταγής κατάρτισης voucher για φέτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εργασίας οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:

  •     50.000 θέσεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις
  •     15.000 θέσεις στον τουρισμό
  •     10.000 θέσεις στον πρωτογενή και αγροτοδιατροφικό τομέα

Πως θα γίνουν οι προσλήψεις
Οι άνεργοι, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα προκειμένου να προμηθευτούν την Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας (voucher) που θα τους προσφέρει πεντάμηνη απασχόληση σε ιδιωτική επιχείρηση και αμοιβή έως 2.700 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων).

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι υποψήφιοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και να είναι είτε απόφοιτοι Λυκείου είτε πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Εάν η επιχείρηση θελήσει να προσλάβει τους ανέργους μετά το πέρας της 5μηνης εργασίας τους, τότε θα υπάρχει η δυνατότητα επιδότησης της ασφαλιστικής τους κάλυψης.
Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή άνεργους νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (σε οριζόντια και εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με τη θέση πρακτικής άσκησης που θα τοποθετηθεί ο ωφελούμενος) οι οποίες περιλαμβάνουν:

  •     πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες
  •     πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 5 μήνες και θα υποστηρίζεται από τον επόπτη πρακτικής που θα ορίσει ο πάροχος κατάρτισης.
  •     υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης που παρέχονται στον ωφελούμενο από τον πάροχο κατάρτισης πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης και αφορούν α) στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών / δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, β) στη τοποθέτηση, παρακολούθηση και εποπτεία του ωφελουμένου από τον πάροχο κατάρτισης στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης, μέσω του επόπτη Πρακτικής και γ) σε επιπρόσθετες υπηρεσίες για την μετατροπή της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε σύμβαση εργασίας και την τοποθέτηση του στην επιχείρηση πρακτικής.
  •     Επιχορήγηση της επιχείρησης που προβαίνει στην πρόσληψη του ωφελουμένου αμέσως μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης, η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο άλλης πρόσκλησης.

Όλες οι ανωτέρω υπηρεσίες θα παρασχεθούν μέσω επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης.

ΠΗΓΗespaergasia.gr
Προηγούμενο άρθροΑναμένονται 3.150 προσλήψεις σε σχολεία και νοσοκομεία
Επόμενο άρθροΧαλκηδονικός: “Μπαράζ” νικών και στο βάθος… άνοδος!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.