Δελτίο τύπου “Δύναμης Πολιτών”

0

dynamh-politon-ypopsifioinmΣάββατο 22 Μάρτη:

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ και τον ΦΑΣΙΣΜΟ

1 μ.μ. Προσυγκέντρωση στα Προπύλαια · 2 μ.μ. Συλλαλητήριο στην Ομόνοια και Πορεία στη Βουλή

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού (21η Μάρτη) συμπίπτει με μία απάνθρωπη επίθεση στα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, από το Φαρμακονήσι ως τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα και την Κόρινθο. Χιλιάδες άνθρωποι κυνηγημένοι από τη φτώχεια και τον πόλεμο, ανάμεσά τους γυναίκες και μικρά παιδιά χάνουν τη ζωή τους στα ανατολικά και τα δυτικά σύνορα, φυλακίζονται και βασανίζονται επί 18 μήνες σε κρατητήρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Θεμελιώδη δικαιώματα όπως η ιθαγένεια στα παιδιά και η ψήφος των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές αίρονται, στο όνομα του επαναπατρισμού των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. Η βαρβαρότητα των κρατικών μηχανισμών επεκτείνεται σε φυλακισμένους, οροθετικές γυναίκες, τοξικοεξαρτημένους ανθρώπους, οι οποίοι αντιμετωπίζωνται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι μίας κοινωνίας σε βαθιά κρίση.

Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού πρώτα με τις πολιτικές τους εξαθλίωσαν τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, επιχειρούν να τη διχάσουν περαιτέρω μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών στο όνομα της ασφάλειας και της αποτροπής των λαθρομεταναστών. Αποτελεί όμως επιτομή της υποκρισίας να εμφανίζεται αυτή η κυβέρνηση ως προστάτης της ασφάλειας των Ελλήνων όταν έχει βυθίσει την κοινωνία στη μεγαλύτερη κρίση που έχει γνωρίσει ποτέ μη εμπόλεμη χώρα, όταν η ίδια η καθημερινή επιβίωση είναι μία αγωνιώδης προσπάθεια για εκατομμύρια συμπολιτών μας.

Απέναντι σε αυτήν την ρατσιστική επιχείρηση χρειάζεται να απαντήσουμε ενωμένοι. Να αγωνιστούμε για ένα μέλλον ευημερίας για όλους, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας και θρησκεύματος. Να κάνουμε τις γειτονιές της πόλης μας χώρους συνάντησης, αλληλεπίδρασης και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών. Να προωθήσουμε πολιτικές ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία, κάτι που έχει αγνοήσει πλήρως η σημερινή Δημοτική αρχή, φτάνοντας στο σημείο να μην ενεργοποιήσει καν το απαιτούμενο απο το Νόμο (3852/2010) Συμβούλιο ένταξης μεταναστών. Τέλος, η Δύναμη Πολιτών καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας να συμμετάσχει το Σάββατο 22 Μάρτη στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

20/3/14

Προηγούμενο άρθροΟ Άρης Βασιλόπουλος και η Δύναμη Πολιτών στις λαϊκές αγορές
Επόμενο άρθρο“ΜΠΡΟΣΤΑ”: Την Κυριακή 23 Μάρτη, η 1η Συγκέντρωση-Παρουσίαση υποψηφίων της Βάσως Αγαγιώτου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.