Τα 26 επικίνδυνα δηλητήρια μέσα στο σπίτι μας για τα κατοικίδια

0

poison

Μπορεί να συμβεί και στον καλύτερο ιδιοκτήτη…Να γυρίσουμε το κεφάλι μας αλλού και το ζώο να μασουλήσει κάτι που δεν έπρεπε! Και δυστυχώς μες στο σπίτι μας έχουμε δηλητήρια επικίνδυνα για τα ζώα!

Προσοχή λοιπόν σε:

-μπαταρίες!

Είναι τοξικές για σκύλους και γάτες αν τις μασουλήσουν και προκαλούν έλκη στο στόμα, τον οισοφάγο και το στομάχι.

-σοκολάτα!

Μπορεί να προκαλέσει κρίσεις, ακόμα και θάνατο σε σκύλους & γάτες. Η σκούρα σοκολάτα είναι περεισσότερο τοξική από την γάλακτος ή την άσπρη. Ακόμα και σπόροι κακάο, αν καταποθούν σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν
πρόβλημα.

-απορρυπαντικά!

Μπορεί να προκαλέσουν έλκη στο στόμα, τον οισοφάγο και το στομάχι σε σκύλους & γάτες.

-γλυκόλη που βρίσκεται σε αντιψυκτικά υγρά για το σπίτι ή το αυτοκίνητο και λάδια μηχανής. Οι σκύλοι & οι γάτες έλκονται από τη γλυκιά του γεύση και το γλύφουν! Αλλά ποσότητα κουταλιού τσαγιού αρκεί για να προκαλέσιε πρόβλημα στα νεφρά!

-λιπάσματα!

Μπορεί να περιέχουν δηλητηριώδεις ποσότητες αζώτου, φώσφορου, κάλιου, σιδήρου, ζιζανιοκτόυνου και εντομοκτόνου. Κρατήστε μακριά τα ζώα από χορτάρι και λουλούδια αν ρίξατε λίπασμα, μέχρι να στεγνώσει.

-σταφύλια και σταφίδες!

Ακόμα και σε μικρή ποσότητα, μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στα νεφρά!

-καθαριστικά!

Χλωρίνη, υγρά πατώματος, αμμωνία κ.α. μπορεί να προκαλέσουν έλκη στο γαστροεντερικό και άλλα προβλήματα, σε σκυλιά και γάτες.

-εντομοκτόνες ουσίες ΣΤΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ζώων!

Αν δεν χρησιμοποιούμε σωστά τα αντιπαρασιτικά για τα κατοικίδια μας μπορεί να προκαλέσουμε πρόβλημα! Συγκεκριμένα, κάποια αντιπαρασιτικά σκύλων ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ για γάτες! Η γάτα μπορεί να κάνει εμετό, να πάθει κρίση και να έχει δυσκολία στην αναπνοή! Αντιπαρασιτικά για χρήση σε εξωτερικό χώρο δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται πάνω
στα ζώα!

-φυτό datura!

Γνωστό και ως τρομπόνι του διαβόλου. Προκαλεί ανησυχία, περίεργο περπάτημα και αναπνευστικό πρόβλημα σε σκυλιά & γάτες.

Dog-and-Cat-Wallpaper-teddybear64-16834863-500-313

ΠΗΓΗadespoto.gr
Προηγούμενο άρθροΗ καθιέρωση του Πολιτικού Γάμου
Επόμενο άρθροΕτσι θα είναι η Πατησίων και η Ακαδημίας μετά την ανάπλαση [εικόνες]
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.