Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι παράνομοι οίκοι ανοχής στην Αθήνα

0

oikoi_anoxis660

 

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να πάρει η εξάπλωση των παράνομων οίκων ανοχής και «studio» σε περιοχές της Αθήνας. Στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν διαθέτουν την προβλεπόμενη άδεια και ακόμα κι αν σφραγιστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, ξανανοίγουν άμεσα και συνεχίζουν να λειτουργούν σαν να μη τρέχει τίποτα.
Ερώτηση για το θέμα και ειδικά για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, Νίκος Βούτσης και Δημήτρης Τσουκαλάς.

Όπως καταγγέλλουν, στην περιοχή πέριξ της Πλατείας Βικτωρίας και των οδών Αχαρνών, Πατησίων και Φυλής έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός παράνομων οίκων ανοχής, ενώ παρατηρείται συνολικά έξαρση εγκληματικών δραστηριοτήτων, όπως διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και λειτουργία παράνομων κέντρων νυχτερινής διασκέδασης, internet café και λεσχών τυχερών παιγνίων.

Βάσει μάλιστα και καταγγελιών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οίκοι ανοχής έχουν εγκατασταθεί ακόμη και σε πολυκατοικίες χωρίς την απαιτούμενη συγκατάθεση των ενοίκων.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλούνται επίσης, έγγραφο του Τμήματος Οίκων Ανοχής του δήμου Αθηναίων σύμφωνα με το οποίο πέριξ της Πλατείας Βικτωρίας κανένας οίκος ανοχής δεν διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια ενώ παρά το γεγονός ότι έχει προβεί στη σφράγιση παράνομων οίκων ανοχής, αυτοί επαναλειτουργούν.

Στην απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά ότι μόνο κατά το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου του 2013 μετά από έλεγχο σε 10 οίκους ανοχής στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων σχηματίστηκαν 100 ποινικές δικογραφίες και συνελήφθησαν 59 άτομα. Οι παραβάσεις αφορούσαν στο άρθρο 178 του Ποινικού Κώδικα «Παραβίαση Σφραγίδων που έθεσε η αρχή», στο άρθρο 348 του ΠΚ «Διευκόλυνση ακολασίας άλλων» σε συνδυασμό με το ν. 2734/1999, το ν. 3904, το ν. 3386/2005 «περί αλλοδαπών» (για λόγους δημόσιας υγείας) και 2472/1997 «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

prostitute

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, από πλευράς υπουργείου καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη και αποτελεσματική αστυνόμευση και διενεργούνται συστηματικά έλεγχοι αναφορικά με τη νομιμότητα λειτουργίας του συνόλου των οίκων ανοχής της περιοχής των Αθηνών. Παράλληλα, ο υπουργός διαβεβαιώνει πως έχουν δοθεί εντολές και οδηγίες προκειμένου οι έρευνες για τέτοιες υποθέσεις να συνεχιστούν, να μην εξαντλούνται σε επιφανειακή εξέταση, αλλά να επεκτείνονται σε βάθος για την εξάρθρωση τυχόν κυκλωμάτων και τη σύλληψη των διακινητών-εκμεταλλευτών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.
Ερωτηση για τους παράνομους οίκους ανοχής και studio στο κέντρο της Αθήνας είχε καταθέσει και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή στην οποία επικαλούταν καταγγελίες αλλά και αποτελέσματα από προσωπική της έρευνα για παράνομους οίκους ανοχής στην περιοχή του Βοτανικού.

Συγκεκριμένα διαπίστωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον έξι παράνομοι οίκοι ανοχής οι οποίοι αν και επανειλημμένως έχουν σφραγιστεί και επανασφραγιστεί από το Τμήμα Οίκων Ανοχής του Δήμου Αθηναίων, συνεχίζουν να λειτουργούν. Η κ. Πιπιλή είχε επισημάνει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν στην οδό Φυλής, στη Λεωφόρο Συγγρού και τα παρακείμενα στενά καθώς και στην οδό Βριλησσού στο Πολύγωνο.
Στην απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης προς τη βουλευτή αναφέρεται, μεταξύ των άλλων, ότι σε ένα οίκο ανοχής επί της οδού Σπύρου Πάτση διενεργήθηκαν από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι και 13.11.2013, 10 έλεγχοι και σχηματίστηκαν ισάριθμες ποινικές δικογραφίες.

to-kounavi.gr

 

Προηγούμενο άρθροΈξυπνους φακούς επαφής για διαβητικούς αναπτύσσει η Google
Επόμενο άρθροΠου θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.