Ποιοί φοιτητές δικαιούνται το επίδομα 1000 ευρώ και που μπορούν να κάνουν αιτήσεις για τη χορήγηση του.

0

foitites-660_13

Στις γραμματείες των σχολών τους και όχι στις Εφορίες, πρέπει να καταθέσουν φέτος οι φοιτητές την αίτηση τους, για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ.

Το επίδομα, σύμφωνα με το Έθνος, δίδεται σε φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι σε πόλη διαφορετική της κύριας κατοικίας τους, όπου οι γονείς τους ή οι ίδιοι δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας. Φυσικά, το επίδομα δεν δίδεται σε όσους διαμένουν σε εστίες.
Επίσης, για να λάβει ένας φοιτητής το επίδομα το οικογενειακό του εισόδημα (του προηγούμενου έτους) δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Δικαίωμα να λάβουν το επίδομα έχουν οι προπτυχιακοί φοιτητές, είτε Έλληνες, είτε υπήκοοι άλλων χωρών της ΕΕ, για τόσα έτη όσα είναι τα έτη των σπουδών του τμήματος στο οποίο φοιτούν. Η διάρκεια αυτών βεβαιώνεται στο πιστοποιητικό καλής επίδοσης που χορηγείται στον φοιτητή.

Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που αν μετά από έλεγχο αποδειχθεί ότι το επίδομα εισπράχθηκε από μη δικαιούχο, λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων, αυτό καταλογίζεται στο τριπλάσιο και επιδιώκεται η επιστροφή του στο Δημόσιο.

to-kounavi.gr

Προηγούμενο άρθροΠΟΕ- ΟΤΑ: Παράνομη εγκύκλιος του ΥΠΔΜ «παγώνει» την αξιολόγηση και οδηγεί σε απολύσεις
Επόμενο άρθροΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.