Εξετάσεις εισαγωγής στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων

0

ASTINOMIA

Τις εξετάσεις για την εισαγωγή ογδόντα (80) ανθυπαστυνόμων γενικών καθηκόντων στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α), εκπαιδευτικής περιόδου 2014 – 2015, ανακοίνωσε το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εισιτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή στο Τ.Ε.Μ.Α της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, εκπαιδευτικής περιόδου 2014 – 2015, έχουν οι ανθυπαστυνόμοι γενικών καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, που προέρχονται από αρχιφύλακες οι οποίοι προήχθησαν κατόπιν προαγωγικών εξετάσεων, εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

(i) Έχουν απολυτήριο Λυκείου ή άλλης ισότιμης αναγνωρισμένης Σχολής.
(ii) Έχουν συμπληρώσει τρία (3) έτη στο βαθμό τους, το τριακοστό δεύτερο (32ο ) έτος της ηλικίας τους και δεν υπερβαίνουν το τεσσαρακοστό όγδοο (48ο ) έτος της ηλικίας τους, κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης των εξετάσεων.
(iii) Έχουν ευμενή πρόταση των ιεραρχικά προϊσταμένων τους, ότι συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα προσόντα και διαγωγή.

Διευκρινίζεται ότι:

Δικαίωμα συμμετοχής στις εισιτήριες εξετάσεις του Τ.Ε.Μ.Α., έχουν και οι ανθυπαστυνόμοι οι οποίοι τελούν σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα προαναφερόμενα κριτήρια. Οι επιτυχόντες πριν τη φοίτηση τους, θα παραπεμφθούν στην Υγειονομική Επιτροπή του άρθρου 55 του π.δ. 584/1985, για να αποφανθεί αν η υγεία τους, τους επιτρέπει ακινδύνως την παρακολούθηση του προγράμματος. Σε περίπτωση που δεν κριθούν ικανοί ή αρνηθούν την εξέταση, δεν καλούνται για φοίτηση.

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εισιτήριες εξετάσεις του Τ.Ε.Μ.Α., όσοι ανθυπαστυνόμοι προήχθησαν μέχρι την παραμονή των εξετάσεων στο βαθμό του υπαστυνόμου Β’, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 7 του άρθρου 7 του ν.3686/2008.

Επίσης δικαίωμα εισαγωγής στο Τ.Ε.Μ.Α., καθ’ υπέρβαση του καθοριζόμενου αριθμού εισακτέων, χωρίς εξετάσεις και άνευ προτάσεων ικανότητας, κατά την πρώτη μετά την προαγωγή τους εκπαιδευτική περίοδο και αφού υποβάλλουν σχετική αίτηση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 7 του ν. 3686/2008 έχουν και οι κατωτέρω κατηγορίες:

i) Ανθυπαστυνόμοι προαχθέντες επ’ ανδραγαθία στο βαθμό του υπαστυνόμου Β΄, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν.δ. 649/1970.

ii) Προαχθέντες αθλητές στο βαθμό του υπαστυνόμου Β΄, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 48 του ν. 1481/1984, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 8 του ν. 3103/2003 (ΥΕΚ 23/Α’).

Οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, πρέπει να υποβάλουν στις Υπηρεσίες τους, επιπέδου τουλάχιστον Αστυνομικού Τμήματος, μέχρι την 10/02/2014, τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

Για κάθε σχετική πληροφορία οι Υπηρεσίες, μπορούν να απευθύνονται στο 1ο Τμήμα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. (Τηλέφωνα: 210-6977482 & ρ.ο.l.: 1033120 & 1033130).
(diorismos.gr)

Προηγούμενο άρθροΕπίσημη… «πρεμιέρα» για την ελληνική προεδρία της Ε.Ε.
Επόμενο άρθροΥπόθεση Τεμπονέρα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.