ΔΙΑΒΑ-ΖΟΥΜΕ και βλέπουμε κινηματογράφο στη Στρούγκα

0

strouga-690x517Αυτή την Πέμπτη 30 Γενάρη, στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στη Στρούγκα η δεύτερη συνάντηση “ΔΙΑΒΑ-ΖΟΥΜΕ” γιατί η μόρφωση μπορεί και πρέπει να είναι στα χέρια όλων μας, η διαδικασία της μάθησης δεν είναι μιας μόνο κατεύθυνσης και η γνώση δεν είναι αποκλειστικά εξειδίκευση ή εμπόρευμα. Ο καθένας μπορεί να φέρει και να διαβάσει κάτι που θεώρησε αξιόλογο, είτε λογοτεχνικό, είτε επιστημονικό, αφού πει και δυο λόγια για τον/την δημιουργό του. Οι παρουσιάσεις πρέπει να είναι μέχρι 10 λεπτά για να μπορέσουν να διαβάσουν κι άλλοι. Αυτή τη φορά θα συζητήσουμε και για το τι μπορεί να γίνει με την βιβλιοθήκη της Στρούγκας.

Την Κυριακή 2 Φλεβάρη, στις 8 το βράδυ, το Cine Strouga ξεκινά το αφιέρωμα του Φλεβάρη με θέμα “Κεκλεισμένων των θυρών”. Κινηματογράφος εντός των τειχών μιας κατά τα φαινόμενα προστατευμένης κατοικίας, η οποία όμως γίνεται πεδίο μάχης μεταξύ κατά τα φαινόμενα ευυπόληπτων πολιτών. “Η κόλαση είναι οι άλλοι”, είχε πει ο Σαρτρ, κι αυτόν τον μήνα διαλέξαμε τρεις ταινίες που τεκμηριώνουν την απόφανση.

Θα προβληθεί η ταινία “Για όλα φταίει το όνομά σου” των Ματιέ Ντελαπόρτ και Αλεξάντρ ντε λα Πατελιέρ (Κωμωδία, 2012, 109′): Μπορεί ένα όνομα να οδηγήσει σε … “εμφύλια σύρραξη”; Σε ένα δείπνο μεταξύ φίλων, ένας μέλλων μπαμπάς ανακοινώνει πώς σκοπεύει να ονομάσει το παιδί του, προκαλώντας ανεξέλεγκτες αντιδράσεις!

Προηγούμενο άρθροΔΗΜ.ΑΡ Φ.Χ.: Παρουσία Φ. Κουβέλη η κοπή πίτας τη Δευτέρα(3/02)
Επόμενο άρθροΤα ονόματα των Δημοτικών Αστυνομικών που μετακινούνται στην ΕΛ.ΑΣ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.