Εξερράγη βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

0

610708_bomb_3

 

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα, σύμφωνα με το CNN, όταν εξερράγη απρόσμενα μια βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην πόλη Euskirchen της Γερμανίας. Η πόλη βρίσκεται στη δυτική Γερμανία, 30 χιλιόμετρα, νοτιονατολικά της Κολωνίας.

Πολλές από τις βόμβες που έπεσαν στη Γερμανία πριν από 70 χρόνια πιστεύεται ότι δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα. Υπάρχουν μάλιστα ιδιωτικές εταιρίες που αναλαμβάνουν να διερευνήσουν τυχόν ύπαρξη βομβών όταν ξεκινά η ανέγερση κτηρίων. Τον περασμένο Απρίλιο οι αρχές εκκένωσαν μια κεντρική περιοχή του Βερολίνου όταν ανακαλύφθηκε ρωσική βόμβα που ζύγιζε 100 κιλά, δύο μέτρα από τις γραμμές τρένου.

Οι ειδικοί κατάφεραν να την απενεργοποιήσουν και να τη μεταφέρουν με ασφάλεια. Τον Αύγουστο του 2012 μια άλλη βόμβα 250 κιλών που ανακαλύφθηκε στο κέντρο του Μονάχου χρειάστηκε να πυροδοτηθεί στο σημείο που βρέθηκε. Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στα παρακείμενα κτήρια.

(lifo.gr)

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα: 3 Ιανουαρίου
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα: 3 Ιανουαρίου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.