Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το Π.Π.Ι.Ε.Δ.

0

2Σε μια εποχή που τα λόγια υπερχειλίζουν αποχυμωμένα από τις σημασίες τους και η συλλογική αδιαφορία θριαμβεύει, κάποιοι από το ΠΠΙΕΔ, με αφορμή τις γιορτές, πήραν ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες. Με βασική τους πεποίθηση ότι το πραγματικά ωραίο δεν αγοράζεται, πριν από δυο μήνες, κάλεσαν διαφόρους φορείς κι άρχισαν να οργανώνουν τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των παιδιών της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνος. Προϋπόθεση, να αποφευχθεί η εμπορική και πολιτική εκμετάλλευση και το κιτς. Ανταποκρίθηκαν έντεκα φορείς, συντάχθηκε σχέδιο δράσης, δημιουργήθηκαν έξη ομάδες εργασίας που στελεχώθηκαν από εικοσιπέντε άτομα και με συντονιστή το ΠΠΙΕΔ, ξεκίνησαν τη δουλειά, που έφερε ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Κατασκευάστηκε μία εκπληκτική φάτνη στην πλατεία Πατριάρχου και οργανώθηκε το προηγούμενο Σάββατο για τα παιδιά, το 1ο εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Και έχουμε συνέχεια, με ένα 2ο και ένα σωρό άλλες όμορφες εκδηλώσεις που θα αναφερθούν στη συνέχεια.

Όλες οι εκδηλώσεις δεν θα κοστίσουν ούτε ένα Ε στον δήμο και δεν θα απασχοληθεί ούτε ένας υπάλληλος. Η ειλικρινής προσπάθεια και των εικοσιπέντε, κατάκτησε την εμπιστοσύνη πολλών συμπολιτών μας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές μικρές και μεγάλες προσφορές σε υλικά και εργασία, αν και περίοδος κρίσης. Προσφορές που ξεκινούσαν από δύο χάρτινα πακετάκια βάσεων γλυκών, μέχρι την τετράχρωμη εκτύπωση 2.700 μεγάλων δίπτυχων προσκλήσεων για τα παιδιά του δήμου. Και από το ζωγράφισμα των αγίων της φάτνης, μέχρι και το κόψιμο κλαδιών από φοίνικες για την κατασκευή της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κος Φάμπιο, ένας που προσέφερε σημαντική δουλειά, είναι Αλβανός μετανάστης και μουσουλμάνος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου πρωί στις 10, Εργαστήρια κατασκευής στολιδιών στο Π.Π.Ι.Ε.Δ.
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου πρωί στις 10, Εργαστήρια κατασκευής στολιδιών στο Π.Π.Ι.Ε.Δ.
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 6 το βράδυ, υποδοχή από τα παιδιά των τριών μάγων με τα δώρα στην είσοδο του δάσους (Δεκελείας 156). Στη συνέχεια παιδιά και Μάγοι θα κατευθυνθούν στην πλατεία Πατριάρχου όπου θα δοθούν τα δώρα στον Χριστό της Φάτνης με το σχετικό τελετουργικό
Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί, στο μουσείο του Π.Π.Ι.Ε.Δ., τα παιδιά από τεσσάρων έως οχτώ ετών θα ακούσουν παραμύθια.
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στο μουσείο του Π.Π.Ι.Ε.Δ. πάλι παραμύθια. Τα παραμύθια που επελέγησαν να διαβαστούν είναι του μικρασιάτη Φώτη Κόντογλου και του διεθνούς φήμης σύγχρονού μας παραμυθά λογοτέχνη Ευγένειου Τριβιζά.
Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στις 6 το βράδυ, υποδοχή από τα παιδιά του Άγιου Βασίλη και των βοηθών του στην είσοδο του δάσους (Δεκελείας 156). Στη συνέχεια παιδιά κι Άγιος Βασίλης θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Πατριάρχου. Κατά την διαδρομή θα κατεβαίνουν καλάθια με σχοινιά από τις πολυκατοικίες και θα δίδοντα δώρα.
Παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Φ. στις 18 Δεκεμβρίου, 11 το πρωί θα στολίσουν το δένδρο στην πλατεία της Ν. Φιλαδέλφειας.

*Στα επισυναπτόμενα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την κατασκευή της φάτνης
HPIM1168 1 3 4 5 HPIM1167
Με εκτίμηση
Σπύρος Καβακόπουλος
Αντιπρόεδρος Π.Π.Ι.Ε.Δ.

Προηγούμενο άρθροΚαι επίσημα ο Γ. Αράπογλου υποψήφιος Δήμαρχος
Επόμενο άρθροΠανελλαδικές εξετάσεις: Όλες οι αλλαγές για το 2014
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.