Τα επόμενα βήματα του υπουργού παιδείας

0

YpepthΣτην ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2014 ο υπουργός παιδείας ανακοίνωσε τα τέσσερα επόμενα βήματα που θα πραγματοποιήσει το υπουργείο παιδείας για την εκπαίδευση.

«Πρώτον, η αντιστοίχιση όλων των τίτλων του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και η απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε όλες τις ειδικότητες, ώστε να εναρμονίσουμε σπουδές και αγορά εργασίας, ξεκαθαρίζοντας το θολό τοπίο τριάντα ετών, μία και έξω.

Δεύτερον, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των σχολικών εγχειριδίων από μηδενικής βάσης και ο επανακαθορισμός της διδακτέας ύλης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Τρίτον, το νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή που θα καταθέσουμε. Σε αυτόν τον τομέα κάναμε πολλά, διπλασιάζοντας τη φετινή χρονιά τους απασχολούμενους εκπαιδευτικούς και το ειδικό προσωπικό. Αλλά, κακά τα ψέματα, όλα αυτά δεν φθάνουν.

Γι’ αυτό θα καταθέσουμε ολοκληρωμένο νομοσχέδιο για τη βελτίωση της ειδικής αγωγής, όπως έχουμε δεσμευτεί.

Τέταρτον, το νομοσχέδιο για την έρευνα και την τεχνολογία, γιατί είναι στρατηγική απόφαση αυτής της Κυβέρνησης να συνδέσει τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με τα ερευνητικά ινστιτούτα και την παραγωγή.

Αλλά και μία σειρά μικρών αλλά σημαντικών μέτρων πολιτικής:

ολοκλήρωση και εγκατάσταση καθολική σε όλα τα σχολειά διαδραστικών πινάκων και υπολογιστών. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται και πιστεύω με το τέλος της χρονιάς θα το έχουμε διασφαλίσει.
Ολοκλήρωση των πληροφοριακών συστημάτων για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και τη δημοσιονομική διαχείριση με στόχο τη διαφάνεια
Καθιέρωση ηλεκτρονικής δημοπρασίας για τις προμήθειες όλων των εποπτευόμενων νομικών προσώπων και Οργανισμών του Υπουργείου.»
(diorismos.gr)

Προηγούμενο άρθροΈρχονται νέες προσλήψεις για την υποστήριξη των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθροΠροκήρυξη 500 νέων θέσεων εργασίας στον ΟΤΕ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.