Πρακτική άσκηση Vulcanus για Ευρωπαίους φοιτητές στην Ιαπωνία

0

japanΤο EU-Japan Centre for Industrial Cooperation αποτελεί ένα μοναδικό εγχείρημα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ιαπωνικής Κυβέρνησης. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την προώθηση όλων των μορφών συνεργασίας στους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας, καθώς και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και συνεργασίας των εταιρειών της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας μέσω της διευκόλυνσης της ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των επιχειρήσεων της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας.

Το κέντρο ανακοίνωσε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για φοιτητές της Ε.Ε. στην Ιαπωνία. Το πρόγραμμα αφορά θέσεις πρακτικής άσκησης στο βιομηχανικό τομέα για φοιτητές της Ε.Ε.. Ξεκινά τον Σεπτέμβριο και τελειώνει τον Αύγουστο του επόμενου έτους, ακλουθώντας το ακαδημαϊκό έτος στα κράτη μέλη της Ε.Ε. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να βελτιώσει και να ενθαρρύνει τη βιομηχανική συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ της Ιαπωνίας και της Ε.Ε. Οι στόχοι είναι η μελέτη του εύρους των προηγμένων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται από μια κορυφαία ιαπωνική εταιρεία υποδοχής, η εκμάθηση της Ιαπωνικής γλώσσας και η κατανόηση της ιαπωνικής κουλτούρας, και η παροχή της δυνατότητας αλληλεπίδρασης με ιαπωνικές επιχειρήσεις στο μέλλον.
Περιεχόμενο

Οι φοιτητές ακολουθούν:

  •     σεμινάριο διάρκειας μίας εβδομάδας σχετικά με την Ιαπωνία,
  •     τέσσερις μήνες εντατικά μαθήματα ιαπωνικής γλώσσας,
  •     οκτώ μήνες πρακτικής άσκησης σε μια ιαπωνική εταιρεία.

Προϋποθέσεις

Κατά την υποβολή της αίτησης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι:

  •     πολίτες των κρατών μελών της Ε.Ε., και
  •     φοιτητές στον τομέα της μηχανικής ή των παρακάτω επιστημών: επιστήμη των υπολογιστών, μηχανολογία, χημεία, ηλεκτρονική, βιοτεχνολογία, ηλεκτρολογία, φυσική, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική (information), πυρηνική μηχανική, πολιτικοί μηχανικοί, επιστήμη των μεταλλικών υλικών (metal materials), κεραμική και συστήματα παραγωγής.

Αιτήσεις είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες από τις ακόλουθες υπο-εκπροσωπούμενες χώρες: Κροατία, Βουλγαρία, Μάλτα, Σλοβενία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Δανία και Εσθονία.

Οι φοιτητές πρέπει να είναι τουλάχιστον στο τέταρτο έτος των μαθημάτων τους σε πανεπιστήμιο της Ε.Ε. Σύμφωνα με τους κανονισμούς των αντίστοιχων πανεπιστημίων, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι είτε προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές οι οποίοι είναι σε θέση να απουσιάσουν για ένα έτος στο εξωτερικό – ως αναγνωρισμένο μέρος των σπουδών τους – ή μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Οι υποψήφιοι επιλέγονται με βάση τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους και τη γνώμη των καθηγητών τους, τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα (γραπτά και προφορικά), τα κίνητρά τους, τη στάση τους στις σχέσεις Ε.Ε.-Ιαπωνίας και την ικανότητά τους να προσαρμόζονται σε ένα διαφορετικό πολιτισμό.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το EU-Japan Centre for Industrial Cooperation και την ιαπωνική εταιρεία υποδοχής. Οι ευρωπαίοι σπουδαστές λαμβάνουν υποτροφία (1.900.000 Yen) για να καλύψουν το κόστος του ταξιδιού προς και από την Ιαπωνία και τα έξοδα διαβίωσης στην Ιαπωνία.

Δεν υπάρχει καμία χρέωση για τα μαθήματα της γλώσσας και των σεμιναρίων, καθώς και η διαμονή παρέχεται δωρεάν κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων και της άσκησης στην εταιρεία υποδοχής.
Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις πρέπει να φέρουν σφραγίδα ταχυδρομείου το αργότερο έως τις 20 Ιανουαρίου 2014.

Πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση και να τη στείλουν στο:
EUROPEAN OFFICE OF CYPRUS
Nicosia: University of Cyprus, Anastasios G. Leventis, University House, P. O. Box 20537, 1678 Nicosia, Cyprus
Tel: +357 22894294, Fax: +357 22895005, E-Mail: eoc@ucy.ac.cy , URL: www.eoc.org.cy

Brussels: Rue du Luxembourg 3, 2nd floor, B-1000 Brussels
Tel./Fax: +32 (0) 2 280 22 85, E-Mail: eoc.brussels@ucy.ac.cy
Eu-Japan Centre for Industrial Cooperation
52 Rue Marie de Bourgogne
1000 Brussels
Belgium
Εmail επικοινωνίας: vulcanus@eu-japan.eu

(neolaia.gr)

Προηγούμενο άρθροΚαλλιτέχνες δημιουργούν απίστευτες εικόνες με ζωγραφική σώματος [εικόνες]
Επόμενο άρθροΕκλογές στη ΟΑΣΗ…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.