Πειραματικές σχολές επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα του τουρισμού

0

oaedΙδιαίτερη βαρύτητα στο πρόγραμμα του «Επαναπροσδιορισμό του Επιχειρησιακού Μοντέλου του Ο.Α.Ε.Δ.» έδωσε ο διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μιλώντας στην εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για τη δυϊκή εκπαίδευση στην Ελλάδα και την έναρξη της πειραματικής σχολής με το δυϊκό σύστημα κατάρτισης/μαθητείας στον τομέα του Τουρισμού σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

Ο Ο.Α.Ε.Δ. και το Υπ. Παιδείας συνεργάστηκαν με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για την ανάπτυξη Πειραματικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης σε ειδικότητες του Τομέα του Τουρισμού, που παρουσιάζει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ελληνική οικονομία.

Η συνεργασία αυτή στοχεύει στη μεταφορά τεχνογνωσίας για τις συγκεκριμένες ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού από το αντίστοιχο γερμανικό δυικό σύστημα εκπαίδευσης και την επέκτασή του σε περισσότερες σχολικές μονάδες του Ο.Α.Ε.Δ. και άλλων φορέων.

Ειδικά για τον Ο.Α.Ε.Δ., η δράση περιλαμβάνει την λειτουργία 2 Πειραματικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) στον Τομέα του Τουρισμού (μία στην Αθήνα και μία στο Ηράκλειο της Κρήτης). Οι επιλεγείσες ειδικότητες είναι: Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης, τεχνίτης Εστιατορίου- Επισιτισμού και Τεχνίτης Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Ξενοδοχοϋπάλληλοι).

Στις Πειραματικές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης θα υλοποιηθεί τριετές πρόγραμμα απευθυνόμενο σε αποφοίτους τουλάχιστον υποχρεωτικής τυπικής εκπαίδευσης, ηλικίας 18-20 ετών, στηριζόμενο στο δυικό σύστημα εκπαίδευσης, το οποίο θα περιλαμβάνει σε όλα τα έτη:

(α) ενδοσχολική εκπαίδευση διάρκειας 4 μηνών κατ’ έτος , η οποία θα γίνεται κατά τη διάρκεια της χαμηλής τουριστικής περιόδου και
(β) μαθητεία σε εργασιακό χώρο διάρκειας 8 μηνών κατ’ έτος, η οποία θα υλοποιείται, κατά το μεγαλύτερο μέρος, κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου σε επιχειρήσεις κυρίως του ιδιωτικού τομέα.

Οι ειδικότητες θα λειτουργήσουν στις σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, στο Καλαμάκι Αττικής και στο Ηράκλειο Κρήτης.
(diorismos.gr)

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα Erasmus+ | Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων 2013
Επόμενο άρθροΗ Αθέατη πλευρά της Κίνας- Γυναίκα ζει σε πηγάδι κάτω από το πολυσύχναστο Πεκίνο (Εικόνες)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.