Παράνομη κρίθηκε η ομοφυλοφιλία στην Ινδία

0

india1386748103

Παράνομες έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας της σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, ανατρέποντας την απόφαση που είχε λάβει του Ανώτατο Δικαστήριο του Νέου Δελχί, το 2009.

Το Δικαστήριο έκρινε παράνομες τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις με βάση έναν νόμο που κρατά από την εποχή που η Ινδία ήταν βρετανική αποικία, σύμφωνα με το οποίο οι σχέσεις ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες και διώκονται με 10ετή κάθειρξη.

Οι οργανώσεις προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκαναν λόγο για «μαύρη μέρα» στην ιστορία της χώρας, ενώ οι χριστιανικές και μουσουλμανικές οργανώσεις χαιρέτισαν την απόφαση.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο σεβάστηκε τις παραδόσεις ενός και πλέον αιώνα που έχει η χώρα. Δεν καταπιέζει κανέναν, αντίθετα αντιλαμβάνεται τις αξίες και τα πιστεύω της πλειοψηφίας των κατοίκων» τόνισε στο BBC ο Ζαφαριγιάντ Τζιλάνι, εκπρόσωπος μουσουλμανικής οργάνωσης.

(topontiki.gr)

Προηγούμενο άρθροΜετάνιωσα, μπορώ να σβήσω το τατουάζ;
Επόμενο άρθροΦονική τριπλέτα: Ambrosio-Swanepoel-Lima
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.