Επιδημία βουβωνικής πανώλης

0

virusΗ χειρότερη επιδημία βουβωνικής πανώλης των τελευταίων ετών φαίνεται να είναι υπεύθυνη για το θάνατο 20 χωρικών στη Μαδαγασκάρη. Ο ιός, γνωστός παλαιότερα ως Μαύρος Θάνατος, εξάλειψε το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού στο Μεσαίωνα.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού είχε προειδοποιήσει ότι το νησιώτικο έθνος κινδύνευε από την εμφάνιση επιδημιών. Το Ινστιτούτο Παστέρ της Μαδαγασκάρης εξέφρασε την ανησυχία του ότι η αρρώστια μπορεί να εξαπλωθεί και σε πόλεις, όπου το βιοτικό επίπεδο βρίσκεται σε πτώση από το πραξικόπημα του 2009.

Αν και η αρρώστια αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, η θνησιμότητα των ατόμων που δεν λάβουν φαρμακευτική αγωγή φθάνει τα 2/3 αυτών που μολύνθηκαν. Πέρυσι περίπου 60 άτομα πέθαναν από την αρρώστια στην Μαδαγασκάρη, ο υψηλότερος αριθμός παγκοσμίως. Κάθε χρόνο αναφέρονται γύρω στις 200 με 400 περιστατικά μόλυνσης, το ένα τρίτο με το ένα πέμπτο των παγκόσμιων περιστατικών.
(lifo.gr)

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Ζήτησαν τροφές για τα αδέσποτα αντί λουλουδιών στο γάμο τους!
Επόμενο άρθροΑυτό είναι το μεγαλύτερο ανθρώπινο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο από παιδιά «στολίδια»!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.