Διαγράφονται από το μητρώο ανέργων ΟΑΕΔ όσοι δεν αποδεχθούν τη θέση κοινωφελούς εργασίας

0

OAED1Αιφνιδιασμό στους επιτυχόντες των προκηρύξεων των θέσεων κοινωφελούς εργασίας προκάλεσε η απόφαση του ΟΑΕΔ να διαγράψει από το μητρώο εγγεγραμμένων ανέργων όσους επιτυχόντες δεν αποδεχτούν την πρόσληψή τους.

Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων στην Εγκύκλιο – Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, ο οποίος δημοσιεύτηκε πριν από δύο ημέρες.
Όπως αναφέρεται στη νέα εγκύκλιο του Οργανισμού με θέμα “Οδηγός Εφαρμογής των διαδικασιών υποδείξεων, αντικαταστάσεων, προσλήψεων και καταβολής της επιχορήγησης, σε συνέχεια των αναρτήσεων των Οριστικών Πινάκων Κατάταξης Ανέργων, στο πλαίσιο των Δημοσίων Προσκλήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Επιβλέποντες Φορείς” σε περίπτωση που οι υποδειχθέντες άνεργοι δεν αποδέχονται τη θέση εργασίας για την οποία υπέβαλαν αίτηση, διαγράφονται οριστικά από τον ισχύοντα Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και το μητρώο εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, αν οι ωφελούμενοι δεν ανταποκριθούν στις προσκλήσεις των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ εντός της προθεσμίας, τα αρμόδια ΚΠΑ2 προχωρούν, με σχετική αναφορά στους χρόνους μη εμφάνισης ή επιστροφής έγγραφης πρόσκλησης ως αζήτητης, ή μη αποδοχής της υπόδειξης, στη διαγραφή τους από τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης και στη διαγραφή του από τη μητρώο εγγεγραμμένων ανέργων του Οργανισμού υπόδειξη του επιλαχόντα.

Η Υπηρεσία (ΚΠΑ2) προβαίνει στις αναφερόμενες ενέργειες, αφού προηγουμένως διασταυρώσει, για κάθε περίπτωση, τους λόγους της μη αποδοχής της πρόσληψης ή της μη ανταπόκρισης στις προσκλήσεις.

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που προκύψει ότι η άρνηση της τοποθέτησης στηρίζεται σε λόγους που δεν οφείλονται στο πρόσωπο του ωφελουμένου αλλά στον Επιβλέποντα Φορέα, ο ωφελούμενος δεν διαγράφεται από το μητρώο των εγγεγραμμένων ανέργων, ενώ η θέση παραμένει κενή.
(diorismos.gr)

Προηγούμενο άρθροΔημοτικό συμβούλιο στις 7.30μμ με θέματα:
Επόμενο άρθροΑΕΚ: Αποκλειστική συνέντευξη του Σπύρου Παπαϊωάννου στο Fx-news
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.