Γιατί οι καθηγητές βάζουν υψηλότερους βαθμούς στους όμορφους μαθητές

0

mathites-660_13Εάν μόλις βλέπετε κάποιον/α ιδιαίτερης ομορφιάς και σκέφτεστε αμέσως πως συνήθως δεν θα είναι και έξυπνος ή επιτυχημένος, τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε, καθώς σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το περιοδικό Time, οι καθηγητές συνηθίζουν να βάζουν καλύτερους βαθμούς στους πιο ελκυστικούς μαθητές.

Οπως αναφέρει το περιοδικό, «τα παιδιά που είναι πιο όμορφα είχαν σε μεγαλύτερα επίπεδα την προσοχή των καθηγητών, περισσότερους φίλους και λιγότερη κατάθλιψη», λέει ο Ράσελ Γκόρντον καθηγητής Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο και υποστηρίζει μάλιστα ότι τα όμορφα παιδιά έγιναν και πιο επιτυχημένα. «Δεν είναι ξεκάθαρο βέβαια εάν η προσοχή και οι έπαινοι αύξησαν την αυτοπεποίθηση του παιδιού και ένιωσε πιο άνετα να ζητήσει την βοήθεια των καθηγητών ή να πάρει εξτρά μαθήματα, με αποτέλεσμα να πάρει και υψηλότερους βαθμούς, ή εάν οι δάσκαλοι όπως τα μωρά προτιμούν τα ελκυστικά πρόσωπα περισσότερο», αναφέρει το Time.

Τα ευρήματα αυτά, είναι τμήμα από την Κοινωνία για την Ερευνα της Ανάπτυξης των Παιδιών η οποία παράλληλα αναφέρει πως και άλλες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει αυτό το συμπέρασμα, με το περιοδικό πάντως να αναφέρει καταληκτικά:

«Υπάρχει όμως και μια δύσκολη ερώτηση: Μήπως τα παιδιά με εξυπνάδα και αυτοπεποίθηση φαίνονται πιο ελκυστικά σε αυτούς που τους παίρνουν συνεντεύξεις, σε σχέση με εσωστρεφείς ή λιγότερο ικανούς μαθητές; Οι ερευνητές παρατήρησαν την εξωτερική εμφάνιση των παιδιών στο τέλος της συνέντευξης αφού είχαν μελετήσει την προσωπικότητα του παιδιού».

(iefimerida.gr)

Προηγούμενο άρθροΠρόσκαιρες χιονοπτώσεις για αύριο Πέμπτη
Επόμενο άρθροΟι αντιπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ Φ.Χ. στο συνέδριο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.