Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Καλλιτέχνες δημιουργούν απίστευτες εικόνες με ζωγραφική σώματος [εικόνες]

Η Fx-news στο Google News

Επίσημος ανταποκριτής ειδησεων

jean_paul05

Η ζωγραφική σώματος είναι μια επίπονη, αλλά καταπληκτική διαδικασία με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, 3 καλλιτέχνες, ο Jean Paul Bourdier, η Alexa Meade και η Emma Hack, ενσωματώνοντας διάφορες τεχνικές με μοναδικούς τρόπους,συλλαμβάνουν όμορφες και ποιητικές εικόνες μετά την εφαρμογή του χρώματος στο δέρμα.

Βασισμένος στην Καλιφόρνια, ο φωτογράφος Jean-Paul Bourdier συνδυάζει την ανθρώπινη μορφή με τοπία για να δημιουργήσει ένα μοναδικό οπτικό συγχρονισμό. Η ζωγραφική στα σώματα, και η τοποθέτησή τους στο κάδρο των φωτογραφιών, ο Bourdier εξηγεί ότι, «στο αποτέλεσμα που προκύπτει από το κάθε εικαστικό του έργο, έχουν ληφθεί υπόψιν τα γεωμετρικά σχήματα που παράγονται από το ανθρώπινο σώμα γιατί είναι ένα καθοριστικό στοιχείο του “αρνητικού χώρου” – όχι δηλαδή το φόντο της φιγούρας και του πεδίου γύρω από αυτήν, αλλά ο χώρος που δημιουργεί την σύνθεση στην φωτογραφία.»

Ενσωματώνοντας την παραδοσιακή ζωγραφική, η Alexa Meade χρησιμοποιεί επίσης το μοναδικό καμβά του ανθρώπινου σώματος. Ζωγραφίζοντας απευθείας στο δέρμα, η Meade δημιουργεί εντελώς ασυνήθιστες οφθαλμαπάτες. Το καμουφλάζ των σωμάτων στο φόντο, η Meade δημιουργεί εικόνες οπτικά ελκυστικές που μπερδεύουν τα 3D και τα 2D επίπεδα.
Βασισμένη στην Αυστραλία, η Emma Hack συνδυάζει τη ζωγραφική σε καμβά, τη ζωγραφική σώματος και την φωτογραφία. Τα έργα της Hack ενσωματώνει την πλούσια οπτική αφήγηση με τον μαγικό ρεαλισμό. Επίσης την ενδιαφέρει και η ιδέα του καμουφλάζ, η Hack χρειάζεται περίπου 19 ώρες ζωγραφικής πάνω στον καμβά, και στη συνέχεια, περίπου 8 με 15 ώρες ζωγραφικής πάνω στο σώμα. Η επίπονη διαδικασία είναι χρονοβόρα, αλλά τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

  • Jean Paul Bourdier

jean_paul04

jean_paul05

jean_paul08

jean_paul02

jean_paul03

 

 

 

  • Alexa Meade

alexa_meade4

alexa_meade1

alexa_meade2

alexa_meade3

 

 

 

  • Emma Hack

emma_hack4

emma_hack

emma_hack2

emma_hack3

 

 

(treloi.gr)

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!