2ο Γυμνάσιο Ν.Φ.: Ελληνό-Ιταλική Συμμαχία στον Πολιτισμό! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

0

OΤην Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 στις 8 το βράδυ, το 2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας, υποδέχθηκε θερμά, την Ιταλική αντιπροσωπεία, στα πλαίσια της σύμπραξης : Comenious regio Partnership.

Η βραδυά ξεκίνησε με ένα ολιγόλεπτη ταινία που παρουσίαζε την Ελλάδα,τα μνημεία της και τις φυσικές ομορφιές της. Ακολούθησε μια μουσική παρουσίαση τραγουδιών με δύο εξαίρετους μουσικούς, με τη χορωδία του σχολείου αλλά και με Ιταλίδα της αποστολής όπου τραγούδησε στα ελληνο-ιταλικά!

Συνεχίστηκε με το άναμα της ολυμπιακής φλόγας, σε ένδειξη φιλίας και ειρήνης των δύο χωρών και ακολούθησε ένα θεατρικό δρώμενο-παραμύθι από τα παιδιά του σχολείου και την παραδοσιακή “γιαγιά”!

Έκλεισε με συρτάκι και παραδοσιακά ελληνικά φαγητά που ανέβασαν το κέφι στο κοινο και έφεραν κοντά τους δύο λαούς.
Τη βραδυά πλαισίωσαν εξαίρετοι μουσικοί, τα παιδιά του σχολείου που τραγούδησαν αλλά και η Ιταλίδα συνοδός που τραγούδησε μαζί τους τραγούδια ελληνο-ιταλικά.

Υπεύθυνες του προγράμματος : στο θεατρικό η κυρία Αικατερίνη Σάρκου.
στην ηλεκτρονική επικοινωνία η κυρία Ειρήνη Μαλλιαρού και στο μεταφραστικό η κυρία Μαρίνα Κατσαφάδου.
Το πρόγραμμα πλαισιώνει με την εθελοντική προσφορά της η κυρία Ανθή Βαφειαδάκη.
Συντονίστρια του προγράμματος των σχολείων ανάμεσα στις δύο χώρες η Σύμβουλος που έχει την Παιδαγωγική ευθύνη του Σχολείου μας, η κυρία Δήμητρα Μακρή.

Η βραδυά ήταν ιδιαίτερα θερμή, το αποτέλεσμα καλύτερο από το αναμενόμενο και … έπεται η συνέχεια το καλοκαίρι!!!
Για άλλη μια φορά το 2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας απέδειξε ότι σε δύσκολες εποχές τα παιδιά, οι καθηγητές και οι γονείς μαζί, καταφέρνουν το καλύτερο !!! Αρκεί να υπάρχει “μεράκι”!!! Κείμενο-Ρεπορτάζ: Τ.Μ.

O O O O O O O O O

Προηγούμενο άρθροO Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας “πάει θέατρο”
Επόμενο άρθρο20.000 Καλάσνικοφ… σε Καρυδότσουφλο-Φάντασμα!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.