Ιδού το Ηelpouts, το νέο «εργαλείο» από τη Google που προσφέρει συμβουλές για όλα μέσω βίντεο

0

googleΗ Google, o αμερικανικός κολοσσός του Κυβερνοχώρου, ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου διαδικτυακού εργαλείου, που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ερωτήσεις και να λαμβάνουν απαντήσεις από ειδικούς για εργασίες όπως μαγείρεμα, δουλειές του σπιτιού ακόμη και ιατρικά θέματα.

Το νέο εργαλείο, υπό την επωνυμία Helpouts, θα λειτουργεί μέσω βίντεο και διαδικτυακών συνομιλιών (chats).

Διάφορες διεθνείς εταιρείες θα μπορούν με το Helpouts να προσφέρουν υπηρεσίες σε χρήστες. Ηδη, η Google έχει απευθύνει πρόσκληση σε περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Οπως έγινε γνωστό, οι εταιρείες θα μπορούν να χρεώνουν το διαδικτυακό καταναλωτικό κοινό είτε με το λεπτό είτε με την διαδικτυακή online συνεδρία ενώ θα υπάρχουν και δωρεάν υπηρεσίες.

Η Google, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας ιστοσελίδα mashable.com, θα αποκομίζει 20% προμήθεια για κάθε διαδικτυακή συναλλαγή μέσω του Helpouts. Οι χρήστες θα μπορούν να κανονίζουν ραντεβού με κάποιο ειδικό από την εταιρεία που επιθυμούν ή εναλλακτικά θα μπορούν να συνομιλούν απευθείας μαζί του εάν είναι διαθέσιμος εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή μέσω online video call.

«Με το νέο προϊόν που λανσάρουμε ανοίγουμε ένα νέο κόσμο για τον κάθε χρήστη» τόνισε ο Ούντι Μάνμπερ, αντιπρόεδρος σε θέματα μηχανικής της Google. «Οι περισσότερες πραγματικές χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για εξειδικευμένα θέματα και ζητήματα παραμένουν σήμερα στα κεφάλια των ανθρώπων» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η νέα υπηρεσία ενσωματώνει ήδη γνωστές εφαρμογές της Google. Για παράδειγμα, η διαδικτυακή συνομιλία με βίντεο πραγματοποιείται χάρη στο Google Hangouts ενώ οι καταναλωτές βρίσκουν τις εταιρείες και τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν μέσω της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης του αμερικάνικου «κολοσσού» του διαδικτύου.

Επίσης, οι πληρωμές γίνονται αποκλειστικά μέσω του Google Wallet, του διαδικτυακού «πορτοφολιού» της Google, ενώ οι χρήστες προκειμένου να εγγραφούν στο Helpouts θα πρέπει να διαθέτουν λογαριασμό στο Google+.
(tanea.gr)

Προηγούμενο άρθροΗ Καλαμάτα διεκδικεί να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021
Επόμενο άρθροΒροχές, καταιγίδες και Μποφόρ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.