ΕΠΤΑ(7;) Υποψήφιοι Δήμαρχοι στην Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα!!!

0

NEA-FILADELFIA-DHMARXOI-ekloges-2014

Συμπληρώνεται σιγά, σιγά και 6 μόλις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, το πάζλ των υποψηφιοτήτων για τον δημαρχιακό θώκο της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Βάσει των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και αυτά που προκύπτουν από το δικό μας ρεπορτάζ οι υποψήφιοι συνδυασμοί θα είναι 7!

Οι σίγουροι:

Ο Χάρης Τομπούλογλου, έχοντας ήδη ανακοινώσει 18 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, συνεχίζει τις επισκέψεις του σε όλα τα σημεία της πόλης μας. Κάτι που άλλωστε έκανε καθ’ όλη την διάρκεια της τριετίας, γεγονός που καθιστά αδύνατο για κάποιον να του καταλογίσει ότι εμφανίσθηκε ως «κομήτης» στο προεκλογικό σκηνικό. Συζητά με τους συμπολίτες του, ακούει τα παράπονά τους και συνδιαμορφώνει μαζί τους το τελικό του προεκλογικό πρόγραμμα.

Ο Απόστολος Κόντος, ήταν ο δεύτερος μετά τον Χ. Τομπούλογλου, που ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του. Ο κ. Κόντος φαίνεται πως έχει στο πλευρό του και κάποια έμπειρα στελέχη  που γνωρίζουν τα «κατατόπια» της τοπικής αυτοδιοίκησης και μαζί τους καταστρώνει πλέον τα τελικά του σχέδια. Στις 2 Δεκεμβρίου θα γίνει και η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της παράταξής του στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Άρης Βασιλόπουλος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Πολιτών». Αυτό φαίνεται πως προκύπτει με βεβαιότητα μετά και την σχετική ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας προς την κοινωνία και την παράταξη είναι να τεθεί επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών στις προσεχείς εκλογές ο φιλόλογος Άρης Βασιλόπουλος», ανέφεραν χαρακτηριστικά στο πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσαν, κάτι που σηματοδοτεί ότι η απόφασή τους είναι τελεσίδικη… Θυμίζουμε ότι η «Δύναμη Πολιτών» στις δημοτικές εκλογές του 2010, είχε λάβει το 6,16% των ψήφων, ενώ ακολούθησε το 24,21% του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012, και το 35,2% στις αντίστοιχες του Ιουνίου του 2012, όσον αφορά πάντα τον δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Σε αυτά τα ποσοστά θα επιδιώξει να «πατήσει» και η «Δύναμη Πολιτών», για να πετύχει τον στόχο της Β’ Κυριακής. Θα τα καταφέρει;

Συνεχίζουμε με την Λαϊκή Συσπείρωση. Το μόνο σίγουρο όλα τα προηγούμενα χρόνια από το 2010 έως και σήμερα ήταν ότι η παράταξη που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ η “Λαϊκή Συσπείρωση”, θα δώσει το δικό της “παρών” στην μάχη των δημοτικών εκλογών του 2014. Ο Βεργής Βαλασσάς και η Δανάη Γκούμα είναι για την ώρα τα ονόματα που παίζουν δυνατά για επικεφαλής της συγκεκριμένης παράταξης. Ωστόσο αυτό δεν θα παίξει και πολύ μεγάλο ρόλο για τον τρόπο διαμόρφωσης του προγράμματος του συνδυασμού, διότι όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια οι θέσεις της συγκεκριμένης παράταξης θα ομοιάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό με τις θέσεις του ΚΚΕ για την τοπική αυτοδιοίκηση. Στις εκλογές του 2010 η “Λαϊκή Συσπείρωση” είχε συγκεντρώσει το 12,4% του εκλογικού σώματος του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Τα ερωτηματικά…

Στους υποψηφίους ερωτηματικά μπορούμε να συμπεριλάβουμε 3 ονόματα. Την νυν δήμαρχο Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη, που όλα δείχνουν πως επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφια και πλέον βρίσκεται στην αναζήτηση των συνεργατών που θα την πλαισιώνουν, τον Γιώργο Αράπογλου, που η υποψηφιότητά του θεωρείται δεδομένη από κάποιους «κύκλους», ωστόσο ακόμη δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη τοποθέτηση από τον ίδιο. Αν είναι τελικά υποψήφιος διαφαίνεται ότι θα έχει στο πλευρό του, τουλάχιστον 3 ίσως και 4 εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους. Αλλά και την Βάσω Αγαγιώτου. Η ίδια πλέον μιλά ανοιχτά για την υποψηφιότητά της και το μόνο που απομένει είναι η τελική ανακοίνωση. Η επί χρόνια αντιδήμαρχος Ν. Χαλκηδόνας θα έχει στο πλευρό της των π. δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας, Π. Γρετζελιά.

 Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του Fx-news.gr (τ. Νοεμβρίου)

Προηγούμενο άρθροΤα ΝΕΑ της ΦΕΑ
Επόμενο άρθροΚρίσιμες επαφές για την “Αγιά Σοφιά”…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.