Fx-news | Εφημερίδα |ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

Ψήφισμα συλλαλητηρίου Ένωσης Γονέων

syllalhthrio-690x384ΨΗΦΙΣΜΑ

 ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

«Είναι λοιπόν φανερό ότι πρέπει να ορίσουμε νόμους για την παιδεία και να της δώσουμε δημόσιο χαρακτήρα. […] ολοφάνερο ότι και η παιδεία να είναι μία και η ίδια για όλους και να φροντίζει γι’ αυτήν το δημόσιο και όχι οι ιδιώτες, όπως συμβαίνει σήμερα να φροντίζει τη μόρφωση των παιδιών του ο καθένας ιδιωτικά…»

Αριστοτέλης, Πολιτικά

Στη σημερινή κοινωνία της Ελλάδας εν κρίσει τα παραπάνω αποκτούν εκ νέου ιδιαίτερη ερμηνευτική σημασία και φαντάζουν τόσο επίκαιρα, αν και γράφτηκαν πριν από πολλούς αιώνες.  Το δικαίωμα των παιδιών μας στη δωρεάν παιδεία βάλλεται με τα συνεχή νέα μέτρα στην εκπαίδευση, τα οποία με προχειρότητα «επινοούνται» και χωρίς διαβούλευση επιβάλλονται, ενώ και η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας δοκιμάζονται στους σχολικούς χώρους.

Θύματα των αλλαγών είναι το σύστημα εκπαίδευσης και οι μαθητές-παιδιά μας μέσω της περαιτέρω υποβάθμισης της παρεχόμενης παιδείας. Οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται στην εκπαίδευση, η οποία γίνεται το μεγαλύτερο θύμα της οικονομικής κρίσης και της πτώσης των αξιών.

Δεν μας μένει παρά, όλοι μαζί, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί να διεκδικήσουμε ειρηνικά και να παλέψουμε!

Απευθυνόμενοι προς το Υπουργείο Παιδείας διεκδικούμε:

 

 

 

 

 

 Απευθυνόμενοι  προς το Δήμο διεκδικούμε:

Παλεύουμε ουσιαστικά:

Μας απομένει, λοιπόν, να αγωνιστούμε για την κατά Πλάτωνα  διαμόρφωση «καλού καγαθού πολίτη και για το προαναφερθέν Αριστοτελικό πνεύμα που καθώς φαίνεται έχει  διαχρονική ισχύ!

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να εισακουστούν τα αιτήματά μας και η παιδεία να γίνει «μαθητοκεντρική».

Γιατί κάποια πράγματα έχουν μεγαλύτερο βάθος απ’ το ορατό…  Και η ανοχή απέναντι σ’ αυτή την ελεύθερη πτώση, στη συνεχή υποβάθμιση, από ένα σημείο και ύστερα γίνεται συνενοχή!

Exit mobile version