Πέθανε ο Φίλιππος Συρίγος

0

Στο πένθος βυθίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής η δημοσιογραφική οικογένεια με τον θάνατο του Φίλιππου Συρίγου. Έφυγε νωρίς, παλεύοντας παλικαρίσια με τον καρκίνο, άλλα άφησε πίσω του μια τεράστια κληρονομιά…

 

Νικήθηκε στη μόνη μάχη που δεν νικά κανεις...!!!
Νικήθηκε στη μόνη μάχη που δεν νικά κανεις…!!!

Το όνομα του είχε ταυτιστεί με το μπάσκετ και η καριέρα του στη δημοσιογραφία ξεκίνησε τη χρονιά που αυτό γνώρισε την πρώτη του μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση, το 1968. Τη δεκαετία του ‘80 εργάστηκε στην ΕΡΤ, αρχικά με τις περιγραφές του στις σαββατιάτικες τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων. Πανελλήνια αναγνώριση απέκτησε το 1987 περιγράφοντας τους αγώνες της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ. Αργότερα εργάστηκε στο Μega, τον ΑΝΤ1, «κρυφά» στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο αθλητικό τμήμα και, τα τελευταία χρόνια, στο συνδρομητικό κανάλι της Nova.

Ξεκίνησε να γράφει στην «Αθλητική Ηχώ» και επί σειρά ετών ήταν επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της «Ελευθεροτυπίας». Το 1988 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκδοση του πετυχημένου αθλητικού περιοδικού «Τρίποντο». Συνήθιζε να υπογράφει τα φαρμακερά του σχόλια, δεν ήταν ένας συνηθισμένος αθλητικός συντάκτης. Είτε ασχολήθηκε με την εφημερίδα, είτε με το ραδιόφωνο, είτε με την τηλεόραση, ήθελε όλα να είναι στην εντέλεια. Αποφασιστικός, χωρίς πολλές φιοριτούρες, πήγαινε πάντα στην ουσία του θέματος, υπερασπιζόμενος την γνώμη του, ως το τέλος. Ήταν από τις ελάχιστες «φωνές» που είχαν προϊδεάσει για την οικονομική ζημιά που θα προκαλούσαν στη χώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του ’04.

Στις 18 Οκτωβρίου του 2004 έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, με δράστες δύο άγνωστους μέχρι στιγμής άνδρες. Η δολοφονική επίθεση έγινε στη διασταύρωση των οδών Αριστείδου και Ελλης, στην Καλλιθέα, λίγα μέτρα μακριά από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport Fm» όπου εργαζόταν. Ο δημοσιογράφος μόλις είχε τελειώσει την εκπομπή του και κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του. Τότε, δύο άτομα, που επέβαιναν σε μηχανή, τον πλησίασαν από πίσω και αφού τον χτύπησαν με μαχαίρι και σιδηρολοστό, εξαφανίστηκαν.

Ο Συρίγος ειδοποίησε τους συναδέλφους του με το κινητό του τηλέφωνο και εκείνοι τον μετέφεραν αιμόφυρτο στην Κεντρική Κλινική Αθηνών και σχεδόν αμέσως εισήχθη στο χειρουργείο. Τέσσερις ώρες μετά εκδόθηκε ιατρικό ανακοινωθέν και οι θεράποντες γιατροί εξηγούν ότι η έκτακτη εισαγωγή στο χειρουργείο έγινε «λόγω επαπειλούμενου αιμορραγικού σοκ».

Πάλεψε παλικαρίσια τα δυο τελευταία χρόνια. Πολέμησε τον καρκίνο, γύρισε ακόμη και στην εκπομπή του, κάνοντας τα γνωστά αστεία στον Καρύδα, αλλά και στον ίδιο του τον γιο, τον Γιώργο. Τον Μάιο είχε δώσει το παρών σε ένα ακόμη φάιναλ-φορ, στο Λονδίνο. Ο αντίπαλός του, όμως, ήταν σκληρός, όσο και αδυσώπητος. «Έφυγε» σε ηλικία 65 ετών…

Καλό ταξίδι Φίλιππα Συρίγο… Καλό ταξίδι δάσκαλέ μου στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ!!!

Προηγούμενο άρθροBίντεο βγαλμένο από τα… στήθια!
Επόμενο άρθροΣήμερα το ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ 2013 στην Νέα Φιλαδέλφεια!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.