Ο δήμος Αθηναίων συνεχίζει το Κοινωνικό Φροντιστήριο

0

aigialeia-synexizei-ti-leitourgia-tou-to-koinoniko-frontistirioΜετά την επιτυχημένη πιλοτική λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά, ο δήμος Αθηναίων συνεχίζει τη λειτουργία του και την νέα σχολική χρονιά. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του δήμου για την στήριξη των οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση.  Η λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με εθελοντές καθηγητές με στόχο την προετοιμασία μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ήδη λειτουργεί ένα Κέντρο Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο 18ο Λύκειο (Λ. Ιώνιας και Ρως 18 ή Δαιπφελδ 11) με την συμμετοχή έως αυτή την ώρα 230 μαθητών, αριθμός διπλάσιος από πέρσι, ενώ 120 εθελοντές καθηγητές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διδάξουν αφιλοκερδώς.

Η εφαρμογή του προγράμματος ξεκίνησε πιλοτικά πέρσι από τα Λύκεια της 4ης, 5ης και 6ης Δημοτικής Κοινότητας και στόχος είναι στην συνέχεια να επεκταθεί και στα Λύκεια όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Ο αντιδήμαρχος Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης του δήμου Αθηναίων,  Επαμεινώνδας  Λαμπρακάκης, απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους δημότες, γονείς και εκπαιδευτικούς, να στηρίξουν και φέτος αυτή την προσπάθεια κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, παροτρύνοντας τους καθηγητές να συμμετάσχουν και τους μαθητές να παρακολουθήσουν μαθήματα, στα οποία χρειάζονται ενίσχυση, με σύμμαχο το δήμο της Αθήνας στην προσπάθειά τους για την εισαγωγή την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στο πλαίσιο των Φροντιστηρίων Αλληλεγγύης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Γραμματεία : 210 2511339 (ώρες λειτουργίας 15.00 έως 21.00).
(localit.gr)

Προηγούμενο άρθροΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
Επόμενο άρθροNικήτρια η Φερνάντες στον πενταετή «πόλεμο» με τα αργεντινά ΜΜΕ