Μέσω Ρουμανίας πάμε Βραζιλία…!!!

0

Η τύχη χαμογέλασε στην εθνική μας ομάδα, η οποία για να προκριθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμανίας σε δύο αγώνες με τον πρώτο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 15 Νοεμβρίου.

Με το μέρος της εθνικής ήταν για ακόμη μία φορά ο… Θεός των κληρώσεων
Με το μέρος της εθνικής ήταν για ακόμη μία φορά ο… Θεός των κληρώσεων

Η επίσημη αγαπημένη, απέφυγε Γαλλία και Σουηδία, ενώ και η Ισλανδία με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται κάτω από το 0 τον Νοέμβριο στο Ρεϊκιάβικ, δεν ήταν ομάδα που θα αντιμετώπιζες εύκολα. Η Ρουμανία είναι ομάδα στα μέτρα της Ελλάδας και φυσικά ένα εμπόδιο που μπορεί να ξεπεραστεί στα μπαράζ.

Ο πρώτος αγώνας είναι εντός έδρας και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί σε τρεις μέρες (Τρίτη 19/11) στο Βουκουρέστι.

Στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου ο πρώτος αγώνας
Στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου ο πρώτος αγώνας

Από εκεί και πέρα, η κλήρωση έβγαλε και δύο μεγάλα ματς. Η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει την Σουηδία και η Ουκρανία θα παίξει με την Γαλλία. Η Ισλανδία θα κοντραριστεί με την Κροατία.

Ήδη την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα γίνει 12 Ιουνίου με 13 Ιουλίου, έχουν προκριθεί η διοργανώτρια Βραζιλία, και οι Αργεντινή, Κολομβία, Χιλή, Ισημερινός, Ονδούρα, Κόστα Ρίκα, ΗΠΑ, Αυστρία, Ιαπωνία, Ιράν, Νότιος Κορέα, Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Ρωσία Βοσνία, Αγγλία και Ισπανία.

Η Ελλάδα απέφυγε Γαλλία, Σουηδία και την "παγωμένη" Ισλανδία
Η Ελλάδα απέφυγε Γαλλία, Σουηδία και την “παγωμένη” Ισλανδία

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Η εθνική Ελλάδος έχει αντιμετωπίσει την Ρουμανία 31 φορές στο παρελθόν με την προϊστορία να είναι ξεκάθαρα υπέρ της ομάδας του Βίκτορ Πιτούρκα. Συγκεκριμένα οι Καρπάθιοι μετράνε 17 νίκες, την ώρα που η Ελλάδα έχει οκτώ, ενώ έξι ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

ΣΑΝΤΟΣ: ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ

O oμοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος αμέσως μετά την κλήρωση για τα μπαράζ του παγκόσμιου κυπέλλου, σχολίασε για την αντίπαλό μας, την Ρουμανία: «Δεν έχει σημασία ποιος θα ήταν ο αντίπαλός μας , γιατί σ΄αυτό το επίπεδο όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές. Οι Ρουμάνοι έχουν μεγάλη ποιότητα και είναι ένας επικίνδυνος και δύσκολος αντίπαλός. Μπορούμε να προκριθούμε στην τελική φάση. Μόλις έμαθα την κλήρωση, το μόνο που σκέφτηκα είναι ότι πρέπει να μελετήσουμε τη Ρουμανία για να την αποκλείσουμε και να προκριθούμε στο παγκόσμιο κύπελλο. Να παλέψουμε για την πρόκριση».

"Μπορούμε να προκριθούμε στην τελική φάση"
“Μπορούμε να προκριθούμε στην τελική φάση”

Και κατέληξε:  «Αν μπορούσα να επιλέξω, θα διάλεγα το πρώτο παιχνίδι μας να ήταν εκτός έδρας και να παίζαμε την ρεβάνς στο σπίτι μας. Αλλά και πάλι δεν έχει σημασία. Το μήνυμα που έχω να στείλω στους Έλληνες φιλάθλους, είναι να πιστέψουν σ’ αυτή την ομάδα , να μας στηρίξουν , να γεμίσουν το γήπεδο , ώστε να πιέσουν τον αντίπαλο και να βοηθήσουν εμάς».

 

 

Προηγούμενο άρθροΠροΕκλογική Διαγράμμιση…
Επόμενο άρθρο“ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ” & επίσημα από τον Απόστολο Κόντο!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.