Επεισόδια-Ρεπορτάζ: Η βλακεία είναι ανίκητη…!!!

0

page

Του Ιωάννη Νοταρά
Του Ιωάννη Νοταρά

Τα Κάτω Πετράλωνα σείστηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής(04/10) από την μεγάλη σε ισχύ βόμβα που εξερράγη σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στην συμβολή των οδών Αλκίφρονος και Κειριαδών. Από τύχη δεν θρηνήθηκαν θύματα, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι τεράστιες…

Στο άκουσμα της είδησης το σοκ το δικό μου ήταν μεγάλο…

Η γειτονιά μου… Η γειτονιά που γεννήθηκα, μεγάλωσα, πήγα σχολείο κι έζησα για 31 χρόνια έγινε ξανά το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αλλά όχι για καλό!!! Στην αρχή είπα από μέσα μου: «Μακάρι να μην έχουμε θύματα».

Επιστρέφοντας σπίτι μου, στη Νέα IMG_1134Φιλαδέλφεια, επικοινώνησα με την μητέρα μου που μένει δύο τετράγωνα πιο μακριά από το συμβάν να μου πει τι ακριβώς έγινε. Εκείνη μου περιέγραψε τα σκηνικά κι αμέσως άνοιξα την τηλεόραση…

«Έκρηξη σε γραφεία του συνδέσμου του Παναθηναϊκού», ήταν ο τίτλος με τους ρεπόρτερ να περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια το τι συνέβη… Εικόνες φρίκης, λες και είχε γίνει τοπικός σεισμός!!!

Το απόγευμα της Παρασκευής έσπευσα στον τόπο του …εγκλήματος, να δω από κοντά τι συμβαίνει και να συνομιλήσω με φίλους, πρώην γείτονες και τους καταστηματάρχες. Αν και είχαν περάσει αρκετές ώρες από την στιγμή που σημειώθηκε η έκρηξη τα σημάδια ήταν ακόμα νωπά. Βομβαρδισμένο τοπίο. Τζαμαρίες παντού σπασμένες. Από τις βιτρίνες των IMG_1136τριγύρω μαγαζιών, τις εισόδους των πολυκατοικιών μέχρι τα τζάμια των διαμερισμάτων. Το ωστικό κύμα ήταν τόσο δυνατό, ώστε να υπάρχουν μετακινήσεις ακόμα και επίπλων.

Ο πρώτος που συνάντησα ήταν ο φίλος μου ο Φώτης, ο οποίος με το «καλησπέρα» είδα το πρόσωπό του σκυθρωπό. «Γιάννη μου, τι ήταν αυτό που συνέβη;», μου είπε και πρόσθεσε: «Ότι σχόλαγα από τη δουλειά μου εκείνη την ώρα κι αφού ανέβηκα στο μηχανάκι μου να φύγω για το σπίτι, άκουσα τη δυνατή έκρηξη και σε λίγα δευτερόλεπτα ένιωσα σαν να σηκώνομαι από το έδαφος». Αξίζει να σημειωθεί πως η εργασία του Φώτη είναι 600 μέτρα από το συμβάν, όχι σε απόσταση αναπνοής όπως είναι αυτό της κυρίας Ευγενίας που πήγα μετά για να την συναντήσω.

Το κατάστημά της βρίσκεται σχεδόν απέναντι από τον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού, το οποίο εμπορεύεται οικιακό και υαλικό εξοπλισμό και όπως η ίδια δήλωσε. «Πάθαμε σοκ με το που φτάσαμε. Αντικρίσαμε ένα βουνό με γυαλιά και δύο τζαμαρίες κατεβασμένες κάτω. Στο μαγαζί μέσα είχαμε κρύσταλλα. Πρόκειται για πολύ μεγάλη ζημιά σε όλα αυτά. Βγάζαμε σπασμένα κρύσταλλα με το φτυάρι. Ο κόσμος όλος ήταν σοκαρισμένος, τριγύρω».

IMG_1140Επόμενή μου στάση ο φούρνος του κυρ Βαγγέλη,  οποίος είναι ακριβώς απέναντι από τον σύνδεσμο. Ο ίδιος ράκος, κατάφερα όμως και συνομίλησα με την αδερφή του, την κυρία Ευτυχία. «Μας έκαναν καλοκαιρινούς», ήταν η πρώτη της κουβέντα όταν με αντίκρισε για να συμπληρώσει: «Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα και δεν είχαμε πιάσει ακόμα δουλειά. Φαντάσου να πέρναγε εκείνη την ώρα κάποιος άνθρωπος από έξω από τον σύνδεσμο, τι θα γινόταν;;;».

Δεν άντεξα άλλο. Η καρδιά μου είχε γίνει πέτρα. Άνθρωποι μεροκαματιάρηδες που προσπαθούν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους σε μια δύσκολη για την χώρα μας εποχή να πέφτουν θύματα της αντιπαλότητας των οπαδών. Ως πότε;

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, περίπου 40 κτήρια έχουν υποστεί ζημιές ενώ έχουν καταστραφεί και πολλά αυτοκίνητα. Περίπου 15 συνολικά οχήματα έχουν φθορές. Είναι χαρακτηριστικό το ότι βρέθηκαν θραύσματα σε μεγάλη απόσταση, ενώ δεν είχε προηγηθεί κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Η έκρηξη σύμφωνα με τις ενδείξεις προήλθε από δυναμίτιδα….!!!

Η δε αστυνομία όταν οι καταστηματάρχες τους ζήτησαν τον λόγο τι να κάνουν από εδώ και στο εξής μιας και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η ίδια

Το Ρολόι σταμάτησε στην... ώρα της έκρηξης
Το Ρολόι σταμάτησε στην… ώρα της έκρηξης

τους η ζωή, εκείνη τους απάντησε: «Να κάνετε μήνυση κατά αγνώστων μπας και βγει κάτι»

Ας μας λυπηθεί ο Θεός να εξαφανίσει αυτά τα πρωτόζωα που πάνε και σκοτώνονται για τις Α.Ε., όταν η ανεργία έχει φτάσει το 30%. Η …βλακεία, όμως, φαίνεται πως είναι ανίκητη με την αλητεία να μην έχει χρώμα. Είτε είσαι οπαδός του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ κι ότου καθεξής.

Προηγούμενο άρθροΉλιος! ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Επόμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Βίντεο-Ηχητικό, για τις πρώτες αντιδράσεις!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.