Αποκλειστική συνέντευξη του γ.γ. της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλ. Αλεξίου!

0

renos-alexiouΣτο νέο τεύχος της εφημερίδας του Fx-news που από σήμερα κυκλοφορεί με πλούσια θεματολογία σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, και στο Ρένο Αρβανίτη, μίλησε σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο γενικός γραμματέας της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου.

-Κ. Αλεξίου το νο 1 θέμα συζήτησης μεταξύ όλων των οπαδών της ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό δεν είναι άλλο από το νέο γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παρ’ ότι γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα το χειρίζεται ο κ. Μελισσανίδης, θα θέλαμε να μας πείτε την άποψή σας. Πιστεύετε ότι αυτή το φορά θα λάβει σάρκα και οστά αυτό το μεγάλο όνειρο των απανταχού Ενωσιτών;

Είμαι βέβαιος ότι το γήπεδο θα κατασκευαστεί. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος τρίτος ή εξωγενής παράγοντας που να σταθεί εμπόδιο σε αυτό το έργο. Την κοινή αποδοχή, την αντιλαμβανόμαστε όλοι. Άλλωστε πώς και γιατί να μην κατασκευαστεί το γήπεδο, όταν πληροί όλες τις νομικές, τεχνικές και πολεοδομικές προϋποθέσεις;
Το σημαντικότερο όμως που πρέπει να λάβουμε όλοι υπόψη μας, είναι ότι το έργο αυτό δεν είναι μια απλή κατασκευή ενός γηπέδου. Είναι έργο πολιτισμού και ιστορίας και έργο οικονομικής ανάσας για την περιοχή. Έργο που θα προσδώσει πνοή και ζωντάνια στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις και θα συμβάλλει στη διαμόρφωση υγιούς πολιτιστικής κι αθλητικής ταυτότητας.

-Τα μέλη του Δ.Σ. της ερασιτεχνικής ΑΕΚ όπως και οι έφοροι όλων των τμημάτων έχουν αναλάβει να βγάλουν εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο. Θα θέλαμε να μας πείτε αν ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας έχει σταθεί αρωγός σε αυτήν σας την προσπάθεια. Διότι για άλλη μία χρονιά βλέπουμε τα τμήματα του Δικεφάλου να αγωνίζονται διάσπαρτα σε διάφορα μέρη της Αττικής.

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν τόσο απλή. Δυστυχώς το πολυδαίδαλο σύστημα αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε φορείς, καθιστά δύσκολα υλοποιήσιμη την όποια διάθεση για βοήθεια. Χωρίς να θέλω να θίξω τα άλλα σωματεία του Δήμου, θεωρώ ότι η ΑΕΚ θα έπρεπε να είχε τον πρώτο λόγο. Ισχυρή ΑΕΚ στην περιοχή, καθιστά αυτομάτως πολύ ισχυρά και τα λοιπά σωματεία, πολύ ισχυρότερα από όσο είναι σήμερα. Πρέπει όλοι να το αντιληφθούν αυτό, η ενιαία στεγασμένη ΑΕΚ και η ισχυροποίησή της βοηθά και τις δημοτικές αρχές και τα σωματεία της περιοχής.
Με τα παραπάνω θέλω να πω ότι, όπως είναι σήμερα διαμορφωμένη η κατάσταση, η θέληση του Δήμου να βοηθήσει, δεν αρκεί από μόνη της. Απαιτείται η συνολική συνεργασία, μεταξύ Δήμου, ΑΕΚ και λοιπών σωματείων.
Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την έμπρακτη συναίνεση του Δήμου στα της κατασκευής του γηπέδου και την έστω σε εμβρυακό επίπεδο ενεργειών βούλησή του για στέγαση και των λοιπών τμημάτων της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

-Έχει εκπονηθεί κάποιο σχέδιο ώστε να συστεγαστούν και πάλι όλα τα τμήματα της ομάδας σε ένα κλειστό γυμναστήριο; Υπάρχει περίπτωση να δούμε και πάλι όλη την οικογένεια της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια;

Από τη διοίκηση ναι, έχει εκπονηθεί. Και βασικό σχέδιο για κατασκευή σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου για όλα τα αθλήματα σάλας, αλλά και εναλλακτικό με τη χρήση υπαρκτού κλειστού συγκροτήματος. Το ιδεατό θα ήταν να στεγαστούν όλα τα τμήματα σε γήπεδα εντός του οικοπέδου μας, αλλά κάτι τέτοιο, στη σημερινή εποχή είναι αδύνατο και χρονικά και τεχνικά και οικονομικά. Συνεπώς καλό θα είναι να αρκεστούμε όλοι στην ανέγερση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, που θα αποτελέσει και το σύμβολο της αναγέννησης όλης της ΑΕΚ, της μονιμοποίησης της στο θρόνο του ελληνικού αθλητισμού αλλά και της αναγνώρισής της παγκοσμίως ως κοιτίδας αθλητικού και όχι μόνο πολιτισμού.
Παράλληλα με την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου, αναζητούνται λύσεις για τη στέγαση και των λοιπών τμημάτων της ομάδας και ευελπιστούμε να τα καταφέρουμε και σε αυτό.

-Τη φετινή χρονιά ως γενικός γραμματέας της ερασιτεχνικής παρακολουθείτε όλα τα τμήματα της ομάδας. Ωστόσο απ’ ότι γνωρίζουμε η μεγάλη σας αγάπη είναι η «Βασίλισσα». Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την φετινή προσπάθεια της μπασκετικής ΑΕΚ;

Η μεγάλη μου αγάπη είναι η ΑΕΚ, η ΑΕΚ όλων των αθλημάτων, όλων των τμημάτων, αυτών που υπάρχουν και αυτών που έρχονται. Το μπάσκετ δεν αποτελεί ιδιαίτερη αδυναμία έναντι των άλλων τμημάτων, συνιστά ιερή υποχρέωση αποκατάστασής του στον ελληνικό κι ευρωπαϊκό αθλητικό χώρο. Στόχος μας είναι η άνοδος στην Α1 με καθαρό χωρίς χρέη φορέα και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία. Η φετινή ΑΕΚ διαθέτει γεμάτο ρόστερ με έμπειρους αλλά κι ελπιδοφόρους νεαρούς παίκτες που είναι μετά βεβαιότητας ικανοί να οδηγήσουν την ομάδα στην Α1.
Περιμένουμε από τον κόσμο να αγκαλιάσει το μπάσκετ. Καταλαβαίνω ότι είναι η τρίτη συνεχής σεζόν εκτός Α1, αλλά πρέπει να αναγνωριστεί η προσπάθεια που γίνεται. Για πρώτη φορά τελείωσε σεζόν στο μπάσκετ χωρίς να οφείλεται ούτε ένα ευρώ και έτσι θα πορευτούμε και φέτος. Η ομάδα έχει παίκτες με εμπειρία από Α1 και εξωτερικό και είναι θέμα χρόνου η απόκτηση της αναγκαίας χημείας και ομοιογένειας. Ο κόσμος δεν το γνωρίζει, αλλά φέτος έμειναν μόνο οι δύο έμπειροι αρχηγοί και οι Πολυτάρχου και Γκιζόγιαννης που είναι όλοι παίκτες Α1 με πάμπολλες παραστάσεις. Προστέθηκαν παίκτες επιπέδου Α1, όπως ο Καράμπουλας (MVP της περσινής Α2), που προτίμησε την ΑΕΚ από την Α1, ο Τσιάκος με καριέρα σε Α1 κι εξωτερικό, ο σέρβος ο Νίκολιτς και φυσικά ο Τσιότρας. Σε αυτούς προσθέστε και τους μικρούς, η πλειοψηφία των οποίων είναι διεθνείς με τις μικρές ομάδες.
Δεν είναι όμως μόνο το μπάσκετ φέτος. Είναι και τα άλλα αθλήματα. Θέλω να κάνω ειδική αναφορά στο βόλεϊ ανδρών. Είναι το μοναδικό τμήμα που αγωνίζεται στην Α1 κόντρα σε όλους τους παραδοσιακούς μεγάλους αντιπάλους της ομάδας μας ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Αρη κλπ. Κάναμε μια τιτάνια προσπάθεια μαζί με τον κ. Κοτσάτο και τον κ. Μακρή και Καμαρίκο να κρατήσουμε το τμήμα ζωντανό και νομίζω ότι οι πρώτες ενδείξεις μας δικαιώνουν.
Αν όμως δεν υπάρχει και η έμπρακτη στήριξη του κόσμου, ηθική στην εξέδρα και υλική δηλαδή με την αγορά κάποιου διαρκείας ή με την αγορά των εισιτηρίων των αγώνων, η προσπάθεια θα μείνει μισή. Για το λόγο αυτό εκδώσαμε κοινά διαρκείας μπάσκετ και βόλεϊ για να μπορεί ο κόσμος να παρακολουθεί τις δύο ομάδες με πολύ μικρό κόστος. Επαναλαμβάνω ότι μόνο και με την οικονομική στήριξη του κόσμου θα μπορέσει και το βόλεϊ να εξυγιανθεί, να εξοφλήσει υποχρεώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και να είναι πρωταγωνιστικό και πρωταθληματικό τα επόμενα χρόνια.
Εμείς κάναμε το καθήκον μας για την ΑΕΚ, περιμένω και τον κόσμο να ανταποκριθεί αν μπορεί έστω κι από το υστέρημά του.

-Η τρέχουσα οικονομική συγκυρία είναι πολύ δύσκολη. Πόσω μάλλον για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η ερασιτεχνική ΑΕΚ θα μπορέσει φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και να βαδίσει ως ένα υγιές οικονομικά αθλητικό σωματείο;

Η φετινή χρονιά είναι η μοναδική στην ιστορία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ χωρίς έσοδα από πουθενά. Δεν υπάρχει ΠΑΕ, δεν υπάρχουν, επιχορηγήσεις από τη ΓΓΑ, δεν υπάρχουν επιδοτήσεις, δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχει μόνο κάποιες μεμονωμένες τσέπες που πληρώνουν. Παραλάβαμε κρανίου τόπο, μόνο οφειλές και μηδέν έσοδα. Παραλάβαμε χρέη τάξης 7,5 εκ. ευρώ, ήδη με τις προσπάθειές μας έχουμε εξοφλήσει ή διακανονίσει ένα ποσό της τάξεως των 2 εκ. ευρώ περίπου. Και παράλληλα προσπαθούμε να διατηρούμε σε τάξη τις πληρωμές των μεγάλων ομαδικών τμημάτων και να συμβάλλουμε κατά δύναμη στα μικρότερα ομαδικά ή μη τμήματα. Υπάρχουν ταξίδια σε εσωτερικό κι εξωτερικό για όλα τα τμήματα (ποδόσφαιρο σάλας, πυγμαχία, στίβος, ποδηλασία, ξιφασκία, πιγκ πογκ, σκάκι κλπ).
Το μεγάλο στοίχημα είναι η φετινή χρονιά. Να μπουν οι βάσεις της εξυγίανσης, του πρωταθλητισμού, και κυρίως της κατασκευής του γηπέδου.
Να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι το στοίχημα θα το κερδίσουμε, με υγιή και συνεχή αγώνα έναντι του οποιουδήποτε.

Εκτός από την αθλητική εφημερίδα "ΩΡΑ", όλα σχεδόν τα μεγάλα αθλητικά sites αναπαράγαγαν την αποκλειστική συνέντευξη του Αλ.Αλεξίου στο Fx!
Εκτός από την αθλητική εφημερίδα “ΩΡΑ”, όλα σχεδόν τα μεγάλα αθλητικά sites αναπαράγαγαν την αποκλειστική συνέντευξη του Αλ.Αλεξίου στο Fx!
Προηγούμενο άρθροΟ «μικρός Μπεν» ζει με Ρομά?(video)
Επόμενο άρθροΕφημερίδα Fx-news: Οκτώβριος 2013
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.