Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής!

0

xrisiavgi_athenspress.gr_Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς εξελίσσεται μπαράζ συλλήψεων της ηγεσίας της οργάνωσης, η οποία χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και Γιώργος Γερμενής μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων και, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του Ν. Μιχαλολιάκου βρέθηκαν τρία πιστόλια που διατηρούσε παράνομα και γι’ αυτά θα γίνει βαλλιστική εξέταση.

Επίκειται η σύλληψη των βουλευτών Παππά και Μίχου, οι οποίοι προς το παρόν αναζητούνται.

Ο Χρ. Παππάς, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει το ρόλο του υπαρχηγού της Οργάνωσης. Μιλώντας το πρωί στον Real fm, είπε: “Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανένα”.

Μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων ανέρχεται στους 15.

Συνελήφθη επίσης ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, καθώς και εννέα ακόμα στελέχη.

Εντάλματα έχουν εκδοθεί και για δύο αστυνομικούς, ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη: Πρόκειται για ειδικό φρουρό της Ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος κατηγορήθηκε μετά από επιβαρυντικά στοιχεία που εντοπίστηκαν από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών κλήσεων.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατικής και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.

Έξω από το κτίριο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες οπαδοί της Χ.Α., τους οποίους ελέγχουν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

* Σύσκεψη με τον Νίκο Δένδια και τον Χ. Αθανασίου έχει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Α. Σαμαράς.

“Δεν υπάρχει κλίμα ανησυχίας”, δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας -εξερχόμενος του Μαξίμου μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα-, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει εάν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών, είπε ότι “δεν υπάρχει τέτοιο θέμα”.

Πώς έγινε η σύλληψη Μιχαλολιάκου

Το μπαράζ των συλλήψεων άρχισε με τη σύλληψη του Ν. Μιχαλολιάκου. Στις 7.30 ομάδα της αντιτρομοκρατικής, την οποία συνόδευε εισαγγελέας, μετέβησαν στην οικία Μιχαλολιάκου και χτύπησαν το κουδούνι. Στον γγ της Χ.Α. είπαν ότι υπάρχει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του και χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση ή να πει κάτι, συνελήφθη.,

Ακολούθησαν οι συλλήψεις των βουλευτών Κασιδιάρη και Λαγού, ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Γ. Γερμενής  παρουσιάστηκαν στη ΓΑΔΑ μόνοι τους και συνελήφθησαν.

Το εισαγγελικό πόρισμα

Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε το εισαγγελικό πόρισμα που στοιχειοθετεί το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με 32 εντάλματα σύλληψης (για έξι βουλευτές και 26 στελέχη).

Στο εννέα σελίδων πόρισμα γίνεται αναδρομή στην πορεία της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελείτο από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το πόρισμα, διευθύνων της οργάνωσης φέρεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του “ξεπλύματος βρώμικου χρήματος” και της δωροδοκίας.

Ως εκ τούτου η έρευνα θα προχωρήσει και στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, κατά πληροφορίες πάνω από 30.

Επιπλέον, στο πόρισμα “φωτογραφίζονται” και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.

Σύμφωνα με το Mega, στο πόρισμα γίνεται λόγος για απόλυτη αρχή του αρχηγού της οργάνωσης, αναφέρονται δέκα περιπτώσεις κακουργηματικών πράξεων, ενώ σε αυτές υπάρχει συμμετοχή αστυνομικών και ανθρώπων της νύχτας.

Η έρευνα αναμένεται να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή.

Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι’ αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Η αντίδραση της Χ.Α.

Απόλυτη είναι η αμηχανία και ο πανικός που επικρατεί στις τάξεις της Χ.Α. Στην ιστοσελίδα του κόμματος υπήρχε “έκτακτη είδηση” για τη σύλληψη Μιχαλολιάκου.

Τονιζόταν επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη “οργανωμένο σχέδιο που είχε προαναγγελθεί από τους υπάλληλους των διεθνών τοκογλύφων με διώξεις και προφυλακίσεις βουλευτών του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος”.

Η ίδια ανακοίνωση καλούσε τους οπαδούς της Χ.Α. “σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας απέναντι σε μια παράνομη και πρωτοφανή απόφαση”.

Διαφεύγοντας της σύλληψης, ο Χρήστος Παππάς έκανε δηλώσεις στον Real fm. Τόνισε ότι “η συγκυβέρνηση τρέμει τις εκλογές” και πως “η κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς παράνομες διώξεις εναντίον βουλευτών και με αυτά που κάνει θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσει ενώπιον του λαού. Η κυβέρνηση αυτή συνιστά μια εγκληματική οργάνωση που σε συνεργασία με την τρόικα καταστρέφει την πατρίδα”.

Κάλεσε δε τους “έλληνες εθνικιστές σε αγωνιστική εγρήγορση” και κατέληξε με την επισήμανση: “Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα στο χάος και τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτό δε θα γίνει”.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος παρουσιάστηκε μόνος του στη ΓΑΔΑ, όπου και συνελήφθη. Σε σύντομη δήλωση του σε δημοσιογράφους, και χωρίς να γνωρίζει όλες τις εξελίξεις, μίλησε για “γελοιότητες” και τόνισε: “Ντροπή τους. Ο κόσμος βλέπει. Ο κόσμος θα εξυψώσει τη Χρυσή Αυγή, είτε ως ΧΑ, είτε ως άλλο όνομα”.

Ο βουλευτής Κεφαλληνίας, Γιώργος Γερμενής, γνωστός με το ψευδώνυμο “Καιάδας”, συνελήφθη λίγο πριν τις 11:00 προσερχόμενος από μόνος του στο κτίριο της ΓΑΔΑ. “Ξήλωσαν όλη την αστυνομία και την ΚΥΠ για να μας συλλάβουν”, δήλωσε.

Δεν χάνουν τη βουλευτική ιδιότητα οι συλληφθέντες βουλευτές

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Προηγούμενο άρθροΓέμισε ΜΑΤ η Νέα Φιλαδέλφεια λόγω….
Επόμενο άρθρο“ΑΕΚ & Δήμος Φ.Χ.: Επιστροφή στο σπίτι για να μείνει!”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.