To DNA “πρόδωσε” τους συλληφθέντες στην Νέα Φιλαδέλφεια…

0

NΣτη φυλακή οδηγήθηκαν μετά από τυπικές απολογίες που έδωσαν στον εφέτη ανακριτή Δημήτρη Μόκα οι δυο από τους πέντε νεαρούς που συνελήφθησαν το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρόκειται για τους Ανάργυρο Ντάλιο και Φοίβο Χαρίση-Πούλο, οι οποίοι  αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή στη ληστεία στη Φλώρινα. Οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα για τη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ωρών και νέο ένταλμα για τη σύλληψη και άλλου προσώπου, για το οποίο φέρεται ότι υπάρχουν στοιχεία που «δένουν» τη συμμετοχή του (γενετικό υλικό) σε ληστείες στη Λάρισα και Κοζάνη. Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες.

Εν τω μεταξύ, στους πέντε συλληφθέντες -ανάμεσα τους και οι συγκατηγορούμενοί τους που προφυλακίστηκαν ασκήθηκε κατά περίπτωση ποινική δίωξη για συκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ληστειών . Επιπλέον κατά περίπτωση ασκήθηκαν διώξεις και για αντίσταση, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Κατά πληροφορίες, για δύο από τους τρεις κατηγορούμενους προέκυψαν στοιχεία (γενετικό υλικό) τα οποία ερευνώνται από τις αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν ενδεχομένως στοιχειοθετείται σε βάρος τους και άλλη αξιόποινη πράξη καθώς και αν συνδέονται και αυτοί με τους Πυρήνες της Φωτιάς. Οι συλληφθέντες κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια φώναξαν: «Ζήτω η αναρχία. Τίποτα δεν τελείωσε».

Οι πέντε νεαροί, μάλιστα, οι οποίοι κατηγορούνται και για άλλα αδικήματα, θα οδηγηθούν εκ νέου στον ανακριτή τη Μεγάλη Παρασκευή, προκειμένου να απολογηθούν και για τα άλλα αδικήματα.

Το γενετικό υλικό τους «πρόδωσε»
Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία για τη δράση του Χαρίση και του Ντάλιου, αλλά και τις σχέσεις τους με τους υπολοίπους τρεις συλληφθέντες «έδωσαν» οι ταυτοποιήσεις του DNA καθώς γενετικό υλικό τους βρέθηκε σε διαμερίσματα  που χρησιμοποιούσαν μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Μάλιστα ο Ανάργυρος Ντάλιος φέρεται να συμμετείχε σε ληστεία στα ΕΛΤΑ στο Νέο Φάληρο Αττικής και σε  ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Παράλληλα, ο 31χρονος συλληφθείς συμμετείχε μαζί με τους δυο καταζητουμένους στη ληστεία στο Φιλώτα της Φλώρινας και μάλιστα είχε τραυματιστεί, ενώ μαζί τον 30χρονο είχαν πραγματοποιήσει και μια ληστεία στην ΑΤΕ στον  Πυργετό Λάρισας.

Επίσης ο Ανάργυρος Ντάλιος, είχε στην κατοχή του το με αριθμό ΑΖ-131668 δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, που εκδόθηκε την 01-12-2007 από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ερυθραίας, με στοιχεία ΤΡΑΠΕΛΙΔΗΣ Νεόφυτος του Νικολάου και της Ουρανίας, που γεννήθηκε την 03-12-1990, το οποίο είναι πλαστό.

Επίσης, στην κατοχή του Φοίβου Χαρίση-Πούλου βρέθηκε και κατασχέθηκε το πλαστό με αριθμό ΑΗ-098375 δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, το οποίο είχε εκδοθεί στις 20-11-2008 από το Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου, υπό στοιχεία ΒΑΓΙΑΣ Αλέξανδρος Ηλίας του Γεωργίου και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε στις 07-07-1988 στο Χολαργό Αττικής.

Από την καφετέρια  της οδού Δεκελείας προσήχθησαν και συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, τρεις  ακόμα ημεδαποί άντρες, ηλικίας 31, 40 και 30 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία. Ένας από αυτούς επιπλέον κατηγορείται για κατοχή πλαστών εγγράφων και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Και οι πέντε συλληφθέντες κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής.

Προηγούμενο άρθροΔημοτική συγ-κοινωνία…
Επόμενο άρθροE.Στυλιανίδης: «Αποτρέψαμε τους Δήμους από τη χρεοκοπία»!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.