E.Στυλιανίδης: «Αποτρέψαμε τους Δήμους από τη χρεοκοπία»!

0

DimarheioaΟ υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης επισημαίνει σε συνέντευξη του στο news.gr ότι το μοντέλο της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας για όλη την Ευρώπη, που προωθεί η κυρίαρχη σχολή σκέψης στο Βερολίνο οδηγεί μαθηματικά σε ευρωπαϊκό διευθυντήριο των οικονομικά ισχυρών κρατών και άρα σε Ευρώπη δύο ταχυτήτων, σημειώνοντας ότι σαφώς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του νότου συμφέρει η δεύτερη σχολή σκέψης «η οποία προκρίνει την Ευρώπη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμό».
 
  Παράλληλα αναλύοντας την αντιμετώπιση της Κύπρου ο κ. Στυλιανίδης εκφράζει βαθειά ανησυχία για όσα κυοφορούνται σε διεθνές επίπεδο με μια χαρακτηριστική επισήμανση:

  «Η ανησυχία μου είναι βαθύτερη για τον τρόπο σκέψης που αρχίζει να κυριαρχεί στα κέντρα των ευρωπαϊκών αποφάσεων. Φοβούμαι ότι στην Κύπρο επλήγη κάτι σημαντικότερο για τη διεθνή ισορροπία. Επλήγησαν οι δύο βασικοί πυλώνες του καπιταλιστικού συστήματος: η τραπεζική πίστη και το δικαίωμα της ιδιοκτησίας».

  Εμφανίζεται πάντως αισιόδοξος για τα ελληνικά πράγματα προτάσσοντας ως στόχο την μείωση της φορολογίας. Επιφορτισμένος στην κυβέρνηση Σαμαρά με την ωρολογιακή βόμβα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ.Στυλιανίδης υποστηρίζει ότι το μεγάλο πρόβλημα όχι μόνο ξεπεράστηκε αλλά ο όλος χειρισμός αποτελεί πρότυπο σύμφωνα και με εκθέσεις των δανειστών τις οποίες επικαλείται. «Οι Κασσάνδρες -σημειώνει- μιλούσαν για το Σεπτέμβριο του 2012, όταν 74 Δήμοι απειλούνταν με χρεοκοπία δημιουργώντας πιστωτικό γεγονός που θα τίναζε στον αέρα την εθνική προσπάθεια, όταν τα χρέη ξεπερνούσαν τα 2,5 δισ. και τα κοινωνικά δίκτυα της Αυτοδιοίκησης απειλούνταν με κατάρρευση».

  «Τότε -συνεχίζει- λειτουργήσαμε ψύχραιμα και υπεύθυνα….. Ήμαστε οι μόνοι που ξοφλήσαμε χρέη και οι πρώτοι που προετοιμαστήκαμε για να εισπράξουμε και αποδώσουμε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τοπικές αγορές αναθερμαίνοντας την οικονομία. Καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια τα Κοινωνικά Δίκτυα των ΟΤΑ στον Πόλεμο Κατά της Φτώχειας, να μπούμε στο α΄τρίμηνο του 2013 με πλεόνασμα 380 εκατ. ευρώ, να αποκαταστήσουμε τη συνεπή χρηματοδότηση των ΟΤΑ κάθε πρώτη εβδομάδα του μήνα ενώ έχουμε αρχίσει να καταβάλλουμε και τα πρώτα μεγάλα ποσά ληξιπροθέσμων – πάνω από 100 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο».

Προηγούμενο άρθροTo DNA “πρόδωσε” τους συλληφθέντες στην Νέα Φιλαδέλφεια…
Επόμενο άρθροΠήρε τον ΟΠΑΠ ο Μελισσανίδης…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.